Članci

Štiti pluća, čuva srce

Verbascum densiflorum je dobro poznata divizma sa gustim cvetovima

Nema biljke koja je „doktor“ samo za jednu našu tegobu. One ne utiču samo na organe pojedinačno, već blagotvorno deluju šire na ceo organizam – na sve „učesnike“ u zdravstvenom problemu. Tokom života nisu baš svi dobri prema sebi, previše se nervirali, mnogo radili, nepravilno se hranili, konzumirali alkohol i cigarete…

Takođe, veoma se malo krećemo, a naši su preci znali, u sezoni, da dnevno pređu 30, pa i do 50 kilometara, u zavisnosti od toga na kolikoj udaljenosti su njive ili livade.

Danas, uglavnom sedimo i na poslu, i kod kuće, što je naročito postalo pristuno otkako traje pandemija. Zato su nam čajevi i biljne tinkture potrebnije više nego ikad.

Divizma (Lat: Verbascum phlomoides) je prelepa biljka, žutih cvetova u obliku zvončića, koju ste sigurno svi videli – raste kraj obala reka, jendeka, puteva, kraj šumaraka…Jedan zeleni stub je celom svojom dužinom okićen žutim, lekovitim cvetovima. Može da naraste do jednog metra. Od davnina se zna da pomaže kod respiratornih tegoba, pa je zato ušla u sastav BIO-TEO biljnog kompleta br. 6 za pluća i disajne organe, konkretno u kapi br. 44, koje pored ove biljke sadrže još i plućnjak, bokvicu i majčinu dušicu.

Ova biljka sadrži saponine, i zahvaljujući tome, oblaže grlo i respiratorni trakt, pa je iskašljavanje mnogo lakše. U vidu čajeva, tinktura, ulja ili obloga, divizma je jedan od najboljih prirodnih sredstava kod zapaljenja disajnih puteva, katara bronhija, bronhitisa, pa i zapaljenja pluća. Čaj od ove biljke blagotvorno deluje i na dobar san, i sveukupnu smirenost.

Isto tako, divizma dobro deluje kod problema sa štitnom žlezdom, a i kod glavobolja. U praksi se pokazala da smiruje bolove u zglobovima, i kao dobro pomoćno sredstvo za opuštanje spazma u mišićima.

Divizma potvrđuje da sve bolesti dolaze iz stomaka, kako mnogi medicinari i travari tvrde. Naime, ova biljka ima dobro dejstvo i kod tegoba sa varenjem. Dakle, sve ono što manje – više danas pritiska gotovo svako ljudsko biće.

Čaj od divizme je dobar i kod smetnji u srčanom ritmu, a ulje od ove bilje je delotvorno za oči i uši. Odavno se zna za obloge od cveta divizme, koji ako se popare i nakon što se prohlade, da ne budu previše vrući, stave preko očiju, i konjuktivitis nestaje. Takođe, dobar je čistač bubrega, pesak se sa lakoćom odstrani uz pomoć divizme.

Biljni komplet br. 6 za pluća i disajne puteve, koji se može piti i preventivno, sastoji se od 2 bočice kapi različite po sastavu. Aktivne materije iz lekovitog bilja koje ulazi u sastav ovog proizvoda:

  • Čisti pluća i bronhije od nakupljenog sekreta
  • Olakšava iskašljavanje i izbacivanje šlajm
  • Rastvara i smekšava sluz

Napomena: Mogu ga koristiti i osobe koje piju lijekove. Može se koristiti i preventivno (pogotovo kod pušača).

Ukoliko imate alergijski bronhitis ili astmu, tj. sklonosti ka alergijama na prašinu, dim, hranu itd. savjetujemo vam da uz Bio-TEO komplet br. 6 za pluća obavezno koristite i Bio-Teo kapi br. 16. Saznajte više klikom OVDE.

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

  • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
  • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
  • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

Poručite putem sajta klikom ovde: https://bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz cijelog svijeta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka širom Bosne i Hercegovine. Spisak apoteka saradnika možete vidjeti klikom na sledeći link https://bioteo.com/drzava/bih/

Poručite putem sajta klikom ovde: https://bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

DETALJNIJE O BILJKAMA U SASTAVU KOMPLETA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *