Biljne kapi

Rešite se urinarne infekcije bez antibiotika: evo 9 načina za prirodno lečenje ovog problema

Infekcija urinarnog trakta (UTI) može vas oboriti s nogu, izazivajući niz simptoma. Otkrivamo vam 9 načina koje možete primenjivati u svojoj kući, bez odlaska kod lekarta da biste se lakše rešili tih simptoma.

Svi smo bar jednom u životu iskusili taj niz neprijatnih simptoma koji prate svaku urinarnu infekciju: od peckanja i bola prilikom mokrenja, do krvi u urinu i bol u donjem delu stomaka ili karličnom regionu.

Ove infekcije su odgovorne za otprilike 8 miliona poseta lekaru svake godine i drugi su najčešći tip infekcije koji se javlja u ljudskom telu. One se češće javljaju kod žena, ali mogu uticati i na muškarce.

Antibiotici su potrebni za lečenje urinarnih infekcija i mogu pomoći u ubrzavanju oporavka, ublažavanju simptoma i sprečavanju daljih komplikacija. Ako se ne leče, urinarne infekcije mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija i zdravstvenih problema.

Pored upotrebe antibiotika koje je propisao zdravstveni radnik, postoji nekoliko kućnih lekova koji mogu pomoći u ublažavanju simptoma i sprečavanju recidiva.

Urinarne infekcije i kućni lekovi

1. Probajte brusnicu

Brusnica sadrži sastojak koji sprečava vezivanje bakterija za zidove urinarnog trakta.

Iako istraživanja nisu ubedljiva, neke studije sugerišu da biste mogli da smanjite rizik od razvoja urinarnih infekcija pomoću proizvoda od brusnice, uključujući nezaslađeni sok od brusnice, suplemente od brusnice ili sušene brusnice.

Ali druge studije su primetile Pouzdani izvor da upotreba brusnica za sprečavanje UTI ne daje dosledne rezultate, tako da je potrebno više istraživanja.

2. Pijte puno vode

Iako mokrenje može biti bolno kada imate urinarnu infekciju, važno je da pijete što više tečnosti – posebno vode. Većina odraslih bi trebalo da ima za cilj da pije između šest i osam čaša vode dnevno.

Što više pijete, više ćete mokriti, što može pomoći u izbacivanju štetnih bakterija iz urinarnog trakta.

3. Idite u toalet na vreme

Zadržavanje urina ili ignorisanje nagona za mokrenjem može dozvoliti bakterijama da se umnože u vašem urinarnom traktu. Kao pravilo, uvek koristite kupatilo kada osetite potrebu.

Takođe je važno da budete sigurni da u potpunosti ispraznite bešiku kada mokrite i da uvek mokrite nakon seksa, posebno žene. Ako to uradite, takođe je važno da se obrišete od prednje strane unazad nakon mokrenja.

4. Koristite probiotike

Probiotici promovišu zdravo varenje i imunitet. Oni takođe mogu biti efikasni u lečenju i prevenciji urinarnih infekcija kada se koriste u kombinaciji se standardnom antibiotskom terapijom.

Kod urinarne infekcije, loše bakterije zamenjuju dobre bakterije u urogenitalnom sistemu, posebno one iz grupe koja se zove Lactobacillus. Probiotici mogu da povrate dobre bakterije i mogu da smanje šansu od ponovne pojave urinarne infekcije.

Iako neka istraživanja sugerišu da probiotici mogu biti efikasni u prevenciji i lečenju urinarnih infekcija, potrebno je više studija.

5. Unosite više vitamina C

Povećanje unosa vitamina C može pomoći u jačanju vašeg imunološkog sistema.

Ali neka istraživanja pronašla su oprečne dokaze o efikasnosti vitamina C u lečenju urinarnih infekcija, napominjući da nije urađeno dovoljno studija koje bi podržale ovaj tretman.

6. Nosite komotnu odeću

Nošenje pamučne i komotne odeće može ublažiti simptome postojeće infekcije urinarnog trakta tako što pomaže da se ovo područje održi suvim i čistim.

Tesna odeća i odeća od određenih vrsta veštačkih materijala ne propuštaju vlagu i ne dozvoljavaju koži da diše što omogućava bakterijama da se razmnožavaju u predelu genitalija i da pogoršaju infekciju.

7. Razmislite o promeni kontracepcije

Neka starija istraživanja sugerišu da određeni kontraceptivi mogu doprineti razvoju urinarnih infekcija kod žena.

Ako koristite dijafragme, spermicide ili nepodmazane kondome i često imate urinarne infekcije, možda bi trebalo da porazgovarate sa svojim lekarom, da zajedno razmotrite druge metode kontracepcije kako biste pronašli opciju koja je prava za vas.

8. Koristite jastučić za grejanje

Korišćenje jastučića za grejanje na donjem delu stomaka može vam pomoći da ublažite nelagodnost koja dolazi sa urinarnom infekcijom i smanjite česte posetre kupatilu koja mogu izazvati bolno peckanje.

9. I naravno uključite Bio-Teo biljne kapi br. 46 Urodetox za čišćenje urinarnih puteva

Rezime

Savet Primena Kako to radi?
Probajte brusnicu pijte nezaslađeni sok od brusnice, uzimajte suplemente od brusnice ili jedite sušene brusnice može sprečiti bakterije da se prilepe na ćelije u vašem urinarnom traktu
Pijte puno vode Cilj je da pijete između šest i osam čaša vode dnevno Hidratacija može pomoći izbacivanju bakterija iz urinarnog trakta
Idite u toalet na vreme izbegavajte zadržavanje urina i potpuno ispraznite bešiku kada mokrite sprečava razmnožavanje bakterija u urinarnom traktu
Koristite probiotike dodajte Lactobacillus probiotik u svoju dnevnu rutinu može pomoći u sprečavanju razvoja bakterija, ali istraživanja ne podržavaju u velikoj meri upotrebu probiotika za sprečavanje urinarnih infekcija
Unosite više vitamina C povećajte unos vitamina C jedući više citrusa i lisnatog povrća ili uzimajući suplemente vitamina C može pomoći u jačanju imunološkog sistema, ali istraživanja ne podržavaju u velikoj meri upotrebu vitamina C za sprečavanje urinarnih infekcija
Nosite komotnu odeću izbegavajte usku odeću i sintetičke materijale uska odeća i sintetičke tkanine mogu podstaći razvoj bakterija u genitalnoj regiji
Razmislite o promeni kontracepcije pređite sa dijafragme, spermicida i kondoma bez lubrikanata na drugi vid kontracepcije starija istraživanja sugerišu da neki vidovi kontracepcije mogu povećati verovatnoću razvoja urinarnih infekcija
Koristite jastučić za grejanje stavite jastučić za grejanje na donji deo stomaka jastučić za grejanje ne može izlečiti urinarnu infekciju, ali može smanjiti osećaj nelagodnosti
Uključite Bio-Teo kapi br. 46 Urodetox Odmeriti 60 kapi u 30 ml (rakijska čašica) vode ili čaja i popiti 2 puta dnevno. Kapi pospešuju diurezu i na taj način olakšavaju čišćenje mokraćnih puteva od urinarnih infekcija i bakterija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *