Članci

Matičnjak, pčelinja trava ili eliksir života – Kažu da vraća radost svakome ko ga koristi!

Listovi matičnjaka (Melissa officinalis) sa nekoliko kapljica

 Matičnjak (Lat: Melissa officinalis) je dobio ovo ime jer ga pčele prosto obožavaju. Zbog toga se u narodu još i naziva pčelinjom travom. Dejstvo ove lekovite biljke poznato je od davnina, a zbog njene delotvornosti, neki su je zvali i eliksirom života. Kažu da vraća radost svakome ko ga koristi, bilo da se ispija čaj, ili upotrebljava biljna tinktura, ili ulje.

Ova biljka pomaže kod stresa i depresije, herpeliksirom života. Kažu da vraća radost svakome ko ga koristiesa, poremećenog rada štitne žlezde, glavobolja, utiče na dobar san, smanjuje i izrazito visoke temperature, a poznata je i po tome da povećava kreativnost i koncentraciju. Zbog toga se kaže da vraća radost života.

Poznato je da matičnjak u kombinaciji sa valerijanom izuzetno koristan za smirenje. Preporučuje se đacima i studentima, jer je dokazano da oni koji su pili čajeve od matičnjaka, su imali bolje rezultate pri rešavanju zadataka upravo zbog bolje koncentracije. Dejstvo čak može biti delotvorno kod Alchajmera, upravo zbog anti oksidanata kojima ova biljka obiluje.

Širok spektar upotrebe matičnjaka ovde se ne završava. On se isto tako preporučuje kod tegoba sa probavom, naročito kod grčeva. Takođe ima jako antivirusno dejstvo, ubrzava izlečenje, a u isto vreme smanjuje mogućnost recidiva.

Matičnjak je melem za strah i treme, slabo pamćenje, pa se preporučuje pred ispite, što zbog bolje koncentracije ukoliko je u pitanju pismeni deo, što zbog treme ukoliko se radi o usmenom delu. Neprijatelj je zamora i noćnog gušenja, nesanice, a jedan je od retkih biljaka čije kapi ili ulja mogu da se koriste i kao parfem, a ima i druge primene u kozmetici.

Zato naše Bio-Teo kapi br. 33, Antistres, iz Bio-Teo kompleta br. 1 za ublažavanje stresa, pravilan rad srca i poboljšanje cirkulacije, sadrže matičnjak, lavandu i valerijanu, za koje su nam mnogi klijenti rekli da zaista vraćaju radost životu.

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

    • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
    • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
    • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

PORUČIVANJE PUTEM SAJTA

Bio-Teo biljni komplet br. 1 za kardiovaskularni i nervni sistem: https://bioteo.com/proizvod/antistres-corvit-cirkul-za-ublazavanje-stresa-pravilan-rad-srca-i-poboljsanje-cirkulacije/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz celog sveta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka. Spisak apoteka saradnika možete videti klikom na sledeći link ili na sliku ispod https://bioteo.com/lokacije/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *