Biljne kapi

Jagorčevina, najčešće se koristi kod prehlade, kao i protiv kašlja, ali njene blagodeti su daleko veće

Starije generacije su zapamtile čaj od jagorčevine (Lat: Primula veris), jer su im ga roditelji davali kad god se prehlade, kao i protiv kašlja. Zapravo, ova biljka se toliko često brala da je u dobrom delu evropskih zemalja zakonom zabranjeno brati je. U narodnoj medicini cele Evrope, uglavnom se koristi za izbacivanje sekreta iz pluća i grla. Međutim, jagorčevina može mnogo više od ovoga.

Čaj od korena pomaže kod glavobolja i nervoze, pa je dobro popiti i pre spavanja, jer smiruje i otklanja ove tegobe. Takođe, ako se zasladi medom, lakše se izbacuje pesak iz bubrega. Jedna je od prvih biljaka koja se javlja početkom proleća, pa su je naši preci koristili njene listove zajedno sa mladim vrhovima koprive i maslačkom, u krompir salati.

Ukoliko je potreban efikasan diuretik, onda se kuva čaj od cvetova jagorčevine. U isto vreme, čini krvne sudove elastičnijim, i tako pomaže srcu. Takođe čisti krv, kada se pomeša sa izdancima zove, vrhovima koprive i korenom maslačka. Ovo su prve lekovite trave koje stižu posle duge i teške zime, tokom koje se jede jaka hrana, i vreme je za detoksikaciju – svako bi trebalo na proleće da krene sa ispijanjem ove biljne smeše (trudnicama se ne preporučuje).

Ako naučimo da poštujemo prirodni kalendar, i uzimamo šta nam je trenutno dostupno u prirodi, naše će zdravlje biti mnogo bolje.

Vasa Pelagić je, među prvima kod nas pisao o značaju biljaka u suzbijanju raznih bolesti, a za jagorčevinu je tvrdio da leči srčane tegobe, kao i da čisti pluća i bubrege. U najnovije vreme, više se zna i piše o biljkama, i podseća da su mladi listovi jagorčevine puni vitamina C, pa je zato dobro upotrebljavati ih u raznim salatama, upravo u doba kada voće još nije stiglo. Svi stari travari su preporučivali vino od jagorčevine za jačanje srca, ali ono danas nije neophodno.

Marija Treben je zapisala da je čaj od ove biljke izvanredno sredstvo za jačanje srčanog mišića i živaca, da ublažava migrenu, i glavobolju na nervnoj bazi. Odlično deluje kod upala srčanog mišića, vodene bolesti i štiti od moždanog udara. Ona je tvrdila da čaj od korena jagorčevine, zaslađen medom, pomaže kod izbacivanja kamena iz bešike.

Bio-Teo kapi br. 43 u sastavu kompleta b. 6 za pluća i disajne organe, sadrže ovu izuzetno korisnu i efikasnu biljku, pa su zato toliko delotvorne, u šta se možete i sami uveriti.

Biljni komplet br. 6 za pluća i disajne puteve, može se piti i preventivno i sastoji se od 2 bočica kapi različitih po sastavu. Aktivne materije iz lekovitog bilja koje ulazi u njihov sastav:

  • Pomažu uklanjanju bronhijalnog sekreta
  • Štite sluzokožu respiratornih puteva
  • Doprinose zdravlju gornjih disajnih puteva

Napomena: Mogu ga koristiti i osobe koje piju lekove. Može se koristiti i preventivno (pogotovo kod pušača).

Ukoliko imate alergijski bronhitis ili astmu, tj. sklonosti ka alergijama na prašinu, dim, hranu itd. savetujemo vam da uz Bio-TEO komplet br. 6 za pluća obavezno koristite i Bio-Teo kapi br. 16. Saznajte više klikom OVDE.

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

  • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
  • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
  • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

Poručite putem sajta klikom ovde: https://bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz celog sveta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka. Spisak apoteka saradnika možete videti klikom na sledeći link https://bioteo.com/lokacije/

Poručite putem sajta klikom ovde: https://bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

DETALJNIJE O BILJKAMA U SASTAVU KOMPLETA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *