Jagorčevina, najčešće se koristi kod prehlade, kao i protiv kašlja, ali njene blagodeti su daleko veće

Starije generacije su zapamtile čaj od jagorčevine (Lat: Primula veris), jer su im ga roditelji davali kad god se prehlade, kao i protiv kašlja. Zapravo, ova biljka se toliko često brala da je u dobrom delu evropskih zemalja zakonom zabranjeno brati je. U narodnoj medicini cele Evrope, uglavnom se koristi za izbacivanje sekreta iz pluća i grla. Međutim, jagorčevina može mnogo više od ovoga.

Čaj od korena pomaže kod glavobolja i nervoze, pa je dobro popiti i pre spavanja, jer smiruje i otklanja ove tegobe. Takođe, ako se zasladi medom, lakše se izbacuje pesak iz bubrega. Jedna je od prvih biljaka koja se javlja početkom proleća, pa su je naši preci koristili njene listove zajedno sa mladim vrhovima koprive i maslačkom, u krompir salati.

Ukoliko je potreban efikasan diuretik, onda se kuva čaj od cvetova jagorčevine. U isto vreme, čini krvne sudove elastičnijim, i tako pomaže srcu. Takođe čisti krv, kada se pomeša sa izdancima zove, vrhovima koprive i korenom maslačka. Ovo su prve lekovite trave koje stižu posle duge i teške zime, tokom koje se jede jaka hrana, i vreme je za detoksikaciju – svako bi trebalo na proleće da krene sa ispijanjem ove biljne smeše (trudnicama se ne preporučuje).

Ako naučimo da poštujemo prirodni kalendar, i uzimamo šta nam je trenutno dostupno u prirodi, naše će zdravlje biti mnogo bolje.

Vasa Pelagić je, među prvima kod nas pisao o značaju biljaka u suzbijanju raznih bolesti, a za jagorčevinu je tvrdio da leči srčane tegobe, kao i da čisti pluća i bubrege. U najnovije vreme, više se zna i piše o biljkama, i podseća da su mladi listovi jagorčevine puni vitamina C, pa je zato dobro upotrebljavati ih u raznim salatama, upravo u doba kada voće još nije stiglo. Svi stari travari su preporučivali vino od jagorčevine za jačanje srca, ali ono danas nije neophodno.

Marija Treben je zapisala da je čaj od ove biljke izvanredno sredstvo za jačanje srčanog mišića i živaca, da ublažava migrenu, i glavobolju na nervnoj bazi. Odlično deluje kod upala srčanog mišića, vodene bolesti i štiti od moždanog udara. Ona je tvrdila da čaj od korena jagorčevine, zaslađen medom, pomaže kod izbacivanja kamena iz bešike.

Bio-Teo kapi br. 43 u sastavu kompleta b. 6 za pluća i disajne organe, sadrže ovu izuzetno korisnu i efikasnu biljku, pa su zato toliko delotvorne, u šta se možete i sami uveriti.

Moja grupa na poslu se gotovo cela zarazila kovidom

– Preležao sam koronu, sve se dobro završilo, zbrinuli su me u bolnici, dobio sam terapiju, primio infuziju – kaže Srećko Kostov (55) iz Surdulice.

– Moja grupa na poslu se gotovo cela zarazila kovidom, prvi je dobio najmlađi član, pa smo svi otišli na testiranje. Različito smo podneli bolest a ja sam se mučio sa temperaturom, koja nikako nije spadala cele dve nedelje. Iscrpljivala me je do iznemoglosti. Ona je prošla, ali je ostao veliki zamor i neprekidna iscrpljenost. Nisam mogao da dugo stojim, pravio sam česte pauze, i bio sam potpuno nesposoban za bilo kakav teži fizički rad.

– Najgore mi je bilo to što me je neprekidno peklo u grudima, kao da je gorela vatra. Otišao sam kod kardiologa jer sam želeo da se pregledam i vidim kompletno stanje kardiovaskularnog sistema i zdravlja uopšte. Na pregledu mi je lekar rekao da je sve u redu, ali kao posledica kovida, srčana maramica je bila upaljena, i zbog toga sam osećao pomenuto pečenje u grudima.

Ovo sve je takođe pratio i iscrpljujući suvi kašalj, a kako Srećko tvrdi, nije bio prehlađen, niti je imao sekreta ni upalu sinusa.

– Sve to me je nateralo da na internetu potražim nekakav prirodni preparat. Privukao me je sajt BIO-TEO Centra, jer za sve tinkture je moguće proveriti sastav i način delovanja. Kada sam pročitao da u kompletu br. 6 za pluća i disajne puteve ulazi i plućnjak, odmah sam ga poručio. Naime, setio sam se moje majke i bake koje su stalne govorile kako je ta biljka melem za pluća, i da ima „čarobno“ dejstvo na upale i prehlade.

– Moja supruga, koja je zdravstveni radnik, i ja smo se iznenadili kada mi je već treći dan nakon sam počeo sa ispijanjem kompleta bilo bolje. Nestala je ta vatra u grudima, a kašalj se polako stišavao. Nakon što sam završio prvi komplet, imao sam više snage, mogao sam mnogo više toga da uradim, a posle drugog, činilo se kao da nikada nisam ni imao koronu. Uzeću još jedan komplet da „potrvdim“ ovo svoje stanje. Napominjem da nikada nisam bio pušač, da sam uvek bio zdrav, jedino što sam imao povremene probleme sa pritiskom, tako da me čudi što se korona za mene „zalepila“.

– Svima sam preporučio ove kapi, a baš me je pre neki dan kolega iz grupe, sa kojim sam zajedno preležao koronu zamolio za kontakt BIO-TEO Centra, jer je čuo da mi je mnogo bolje. Takođe bih komplet br. 6 BIO-TEO Centra preporučio svima koji su preležali kovid, jer su mi dosta pomogle da saniram posledice ove opake bolesti – poručuje na kraju naš sagovornik.
Biljni komplet br. 6 za pluća i disajne puteve, koji se može piti i preventivno, sastoji se od 2 bočice kapi različite po sastavu, i on:

 • Čisti pluća i bronhije od nakupljenog sekreta
 • Olakšava iskašljavanje i izbacivanje šlajm
 • Rastvara i smekšava sluz
 • Pomaže kod angine, bronhitisa i traheitisa
 • Smiruje suvi, nadražajni i pušački kašalj
 • Olakšava kašalj, pomaže kod astme i upale pluća
 • Olakšava tegobe HOBP (hroničnog oboljenja pluća)
 • Pomaže kod nadutosti pluća (emfizem) i kod katara pluća
 • Smanjuje promuklost, upale ždrela i laringitisa

Napomena: Mogu ga koristiti i osobe koje piju lekove. Može se koristiti i preventivno (pogotovo kod pušača).

Ukoliko imate alergijski bronhitis ili astmu, tj. sklonosti ka alergijama na prašinu, dim, hranu itd. savetujemo vam da uz Bio-TEO komplet br. 6 za pluća obavezno koristite i Bio-Teo kapi br. 16. Saznajte više klikom OVDE.

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

 • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
 • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
 • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

Poručite putem sajta klikom ovde: https://www.bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz celog sveta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka. Spisak apoteka saradnika možete videti klikom na sledeći link ili na sliku ispod https://www.bioteo.com/lokacije/

Poručite putem sajta klikom ovde: https://www.bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

ISKUSTVA KORISNIKA

DETALJNIJE O BILJKAMA U SASTAVU KOMPLETA

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

 • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
 • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
 • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u svim BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

Poručite putem sajta klikom ovde: https://www.bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz celog sveta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka. Spisak apoteka saradnika možete videti klikom na sledeći link ili na sliku ispod https://www.bioteo.com/lokacije/

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *