Biljne kapi

Lincura – lek za stomak

Za ovu lekovitu travu je većina naših ljudi saznala kada je „Miloduh“ iz Kragujevca napravio čuvenu rakiju – „Lincura (LAT: Gentiana lutea)“ u prepoznatljivoj bokastoj flaši. Svi su se hvalili da im čašica ili dve smiruju stomak. To jeste osnovno, a i najjače dejstvo ove biljke, ali je mnogo bolje kada se od nje piju čajevi ili uzima tinktura.

Stručnjaci tvrde da je odlična za stomak jer smiruje želudac, otklanja grčeva i čisti creva. Takođe čisti i mokraćne puteve. Istoričari i travari potvrđuju da je u narodnoj medicini tradicionalno služila protiv svih bolesti. Ova travka, čiji koren može da doživi i više od pola veka, ima snažno dejstvo na jačanje organizma, topi holesterol, podstiče rad žlezda, jača mišiće i uopšte vraća u život.

Naročito se preporučuje kod iznurenosti i opšte slabosti, pogotovo posle preležanih bolesti ili operacija. Čašica likera od lincure, u slučaju nesvestica i slabost ima brzo i lekovito dejstvo. Takođe i jak čaj od ove biljke može brzo da pomogne. Koren se ne kuva, već se potapa u vodu nekoliko sati, nakon čega se procedi, i vrlo malo zagreje. Ako se koren narenda, onda može da se jedna kašičica prelije vrelom vodom i ostavi da odstoji pola sata. Ovaj čaj pomaže kod varenja, samo treba da se uzima jedan sat pre obroka, jer može da izazove još veće tegobe ako se pije posle, ili u bilo koje drugo vreme.

Ova biljka se inače, kako tvrde naučnici, više od 2000 godina koristi kao lek protiv ujeda otrovnica i besnih životinja, bolesti jetre i slezine, a pomagala je i kod gihta. Tokom srednjeg veka, koristila se za detoksikaciju krvi, jačanje želuca i poboljšanje apetita, kao i protiv malarije.

Kako se dalje kaže, lincura, samim tim što daje energiju, deluje umirujuće, ublažava nadimanje, olakšava osećaj težine u stomaku, pa čak pomaže i kod glavobolja čiju su uzrok hormonalni poremećaji.

Najnovija istraživanja su pokazala da pomaže i kod problema sa helikobakterijama jer štiti sluznicu želuca, a takođe ublažava i tegove izazvane Parkinsonom.

Ne čudi što je zbog svih ovih osobina ušla u sastav Bio-Teo biljnih kapi br. 16 namenjene detoksikaciji organizma, jačanju imuniteta i protiv alergija.

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

    • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
    • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
    • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

PORUČIVANJE PUTEM SAJTA

Bio-Teo biljne kapi br. 16: https://bioteo.com/proizvod/imunodetox-biljne-kapi-br-16/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz celog sveta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka. Spisak apoteka saradnika možete videti klikom na sledeći link https://bioteo.com/lokacije/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *