Biljni komplet br. 3 za stomak OČISTITE JETRU I ORGANE ZA VARENJE

 

2340RSD

 • Pomaže bolje varenje i reguliše metabolizam
 • Otklanja nadutost stomaka i mučninu
 • Protiv gorušice, gastritisa, bolova i grčeva u trbuhu
 • Štiti i regeneriše ćelije jetre
 • Protiv masne jetre, visokog lošeg holesterola (LDL) i triglicerida
 • Čisti hepatobilijarni sistem i podstiče proizvodnju i lučenje žuči
 • Stimuliše lučenje želudačnog soka, varenje i olakšava eliminaciju suvišnih štetnih gasova, ispoljava spazmolitički i karminativni efekat
 • Olakšava crevnu pasažu, protiv zatvora i dijareje, za urednu stolicu
 • Zaustavlja helikobakter pilori
 • Eliminiše toksične materije iz organizma
 • Ublažava tegobe nervoznog stomaka

Ukoliko imate nervozan stomak, savetujemo vam da uz komplet br. 3 za stomak obavezno koristite i kapi br. 33 Antistres za opuštanje i ublažavanje stresa . Saznajte više klikom OVDE.

Napomena: Mogu ga koristiti i osobe koje piju lekove. Može se koristiti i preventivno.

2340RSD

Biljni komplet br. 3 za stomak
OČISTITE JETRU I ORGANE ZA VARENJE

2340 RSD

Pozovite nas na: 062/336-336

Kategorija:
 

Opis

Preporuka gastroenterologa

Koje su najbolje biljke za stomak?

Opis proizvoda:

Biljni komplet br. 3 za stomak sastavljen je od dve vrste biljnih kapi Bio-Teo biljne kapi br. 63 i Bio-Teo biljne kapi br. 64. Ovaj komplet se koristi kao sredstvo za olakšavanje varenja, u terapiji stomačnih i crevnih tegoba koje se javljaju kod funkcionalne dispepsije i sindroma iritabilnog creva. Ove bolesti se uglavnom manifestuju kao poremećaj rada creva, gorušica, osećaj prezasićenosti, stomačnih grčeva i mučnine.

Jetra je drugi po veličini organ u telu i jedan od najvažnijih jer služi kao filter za razne toksine u organizmu. Ona se regeneriše, ali nije neuništiva. U slučaju prevelike količine toksina, alkohola i masnoća može da dođe do oštećenja ovog vitalnog organa što onda vodi do poremećaja funkcionisanja čitavog organizma.

Neki od simptoma koji mogu ukazivati na probleme u radu jetre su:

 • Hroničan umor i malaksalost
 • Bol u predelu abdomena i nadutost
 • Zadržavanje vode i oticanje nogu
 • Disbalans hormona
 • Žuta nijansa kože
 • Preterano znojenje i konfuzija

Ukoliko osećate neke od navedenih simptoma povremeno ili često,  preporučujemo vam da koristite ovaj komplet koji je poptuno prirodan i bezbedan. Može se koristiti i preventivno, pogotovo za vreme praznika i slavlja.

Proizvod je komplet sastavljen od 2 različita proizvoda:

BILJNE KAPI BR. 63 – 100 ml proizvoda sadrži:

Vodeno-etanolni ekstrakt ploda badelja (Silybum marianum Gaertn., Asteraceae; DER 1:2, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt lista artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae; DER 1:4, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodenoetanolni ekstrakt korena vodopije (Cichorium intybus L., Asteraceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt lista žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)

SASTOJCI: vodeno-etanolni ekstrakti ploda badelja, lista artičoke, herbe petrovca, herbe čestoslavice, korena vodopije i lista žalfije.

Plod badelja (Silybum marianum L. Gaertn., Asteraceae)

Plod badelja (Silybum marianum L. Gaertn., Asteraceae)

Plod badelja podržava normalno funkcionisanje jetre i normalizuje varenje. Ova biljka efikasno ublažava i tegobe izazvane poremećajem varenja kao što su dispepsija, bolovi i grčevi u stomaku, nadimanje, privremeni gubitak apetita. Gorki i aromatični sastojci lekovitog bilja utiču na bolje stvaranje i izlučivanje žuči. Bio-Teo biljne kapi br. 63 se mogu koristiti kao pomoćno sredstvo u lečenju hroničnih inflamatornih bolesti jetre i ciroze jetre.

List artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae)

List artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae)

Aktivni princip cinarin sa ostalim sastojcima prisutnim u ekstraktu artičoke povoljno deluju na funkcije jetre i žuči. Bio-Teo biljne kapi br. 63 se preporučuju, uz odgovarajuću dijetu, kao pomoćno sredstvo u slučajevima povećanog nivoa lipida i holesterola u krvi, kao posledica poremećaja varenja izazvanog nedovoljnom sekrecijom žuči.Upotrebom preparata povećava se sekrecija žuči, reguliše metabolizam masti i poboljšava peristaltika creva.

Herba petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae)

Herba petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae)

Herba petrovca sadrži polisaharide, triterpene, flavonoide, tanine, vitamine C i K, nikotin amid i tiamin. U narodnoj medicini se koristi kod dečjih proliva i kolitisa, u urološkim čajevima, preparatima za pojačano lučenje žuči i spolja za obloge za brže zarastanje rana.

Herba čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae)

Herba čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae)

Herba čestoslavice sadrži iridoidne glikozide, flavonoide, tanine, organske kiseline (hlorogensku i kafenu), saponine, etarsko ulje u tragovima. Ovi aktivni sastojci podstiču iskašljavanje i izlučivaje znoja, pokazuju diuretično dejstvo, olakšavaju varenje, deluju povoljno na funkcije jetre. Preporučuje se upotreba: kao tonik, za jačanje organizma i za ublažavanje različitih tegoba organa za disanje, kao sredstvo za iskašljavanje kod bronhitisa i astme. Koristi se i za ublažavanje tegoba kod gihta i reumatskih oboljenja, bolesti organa za varenje, jetre, bubrega i donjih mokraćnih puteva. Čest je sastojak čajnih mešavina za “čišćenje krvi”, a koristi se i kao sredstvo za znojenje.

Herba kičice (Centaurium erythraea Rafn., Gentianaceae)

Herba kičice (Centaurium erythraea Rafn., Gentianaceae)

Herba kičice sadrži gorke iridolne glikozide, fenolkarbonske kiseline, ksantonske derivate, flavonoide. Deluje kao gorko sredstvo (Amarum purum). Gorki sastojci refleksno izazivaju lučenje pljuvačke, sokova i enzima u sistemu organa za varenje, što omogućava bolje i kompletnije varenje hrane. Ovi sastojci dovode i do poboljšanja apetita, a biljke koje ih sadrže koriste se i kao sredstva za jačanje i oporavak organizma. Za vodeni ekstrakt herbe kičice dokazano je da ispoljava protivupalno delovanje kao i da olakšava sniženje povišene telesne temperature. U narodnoj medicini se koristi kao sastojak gorkih čajeva koji deluju kao sredstva za poboljašanje apetita, kod poremećaja varenja i za ublažavanje tegoba u sistemu organa za varenje.

List žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae)

List žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae)

List žalfije sadrži 1-2,5% etarskog ulja čiji su glavni sastojci tujon, cineol i kamfor. Lekoviti sastojci žalfije deluju antibakterijski, protivupalno, površinski skupljaju tkivo i smanjuju lučenje znoja. U obliku vodenog ekstrakta i tinkture, list žalfije se primenjuje spolja za ispiranje i premazivanje sluznica kod zapaljenja usta i grla. Čaj od žalfije pije se kod poremećaja varenja i povećanog lučenja znoja.

BILJNE KAPI BR. 64 – 100 ml proizvoda sadrži:

100 ml PROIZVODA SADRŽI VODENO-ETANOLNIH EKSTRAKATA:

Vodeno-etanolni ekstrakt herbe pelena (Artemisia absinthium L., Asteraceae; DER 1:3, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt rizoma iđirota (Acorus calamus L., DER 1:3, Araceae; 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe hajdučke trave (Achillea millefolium L. Asteraceae; DER 1:3, 40% etanol v/v)
Vodenoetanolni ekstrakt herbe kičice (Centaurium erythraea Rafn., Gentianaceae; DER 1:3, 40% etanol v/v)
Vodenoetanolni ekstrakt ploda anisa (Pimpinella anisum L., Apiaceae; DER 1:4, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt ploda morača (Foeniculum vulgare Mill. Apiaceae; DER 1:3, 40% etanol v/v)

SASTOJCI: vodeno-etanolni ekstrakti herbe pelena, rizoma iđirota, herbe hajdučke trave, herbe kičice, ploda anisa i ploda morača.

Herba pelena (Artemisia absinthium L., Asteraceae)

Herba pelena (Artemisia absinthium L., Asteraceae)

Herba pelena sadrži seskviterpenske laktone, do 1,2% etarskog ulja (koje sadrži 3-10% tujona, 25-75% tujil-alkohola), flavonoide, fenil-karbonske kiseline, poliacetilene. Upotrebljava se kao aromatično gorko sredstvo za poboljšanje varenja, stimuliše i olakšava lučenje žuči i eliminisanje gasova.

Rizom iđirota (Acorus calamus L., Araceae)

Rizom iđirota (Acorus calamus L., Araceae)

Rizom iđirota sadrži 2-6% etarskog ulja (sastavljenog od seskviterpena akorona i fenilpropana β-azarona), tanine, sluzi i skrob. Upotrebljava se kao gorko sredstvo za povećanje apetita i olakšavanje varenja.

Plod morača (Foeniculum vulgare Mill. Apiaceae)

Plod morača (Foeniculum vulgare Mill. Apiaceae)

Plod morača sadrži 2-6% etarskog ulja (sa 2-80% trans-anetola), masno ulje, flavonoide, proteine, organske kiseline. Upotrebljava se za ublažavanje grčeva u pedijatriji, kod nadutosti, za eliminisanje gasova, kao antiseptik, za razređenje sluzi kod kašlja.

Herba hajdučke trave (Achillea millefolium L. Asteraceae)

Herba hajdučke trave (Achillea millefolium L. Asteraceae)

Herba hajdučice sadrži flavonoide, etarsko ulje (sa najmanje 0,02% proazulena), alkaloide, germakranolide, poliacetilene, triterpene, sterole, cijanogene glikozide, organske kiseline i šećere. Upotrebljava se kao sredstvo za olakšavanje tegoba organa za varenje, za poboljšanje apetita, eliminisanje gasova, regulisanje lučenja žuči, kod bolova i grčeva u stomaku, kod amenoreje.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA: Komplet sadrži 2 vrste biljnih kapi koje se uzimaju 2-3 puta dnevno sa vodom ili čajem, sa pauzama 10-15 minuta između svakog uzimanja kapi iz bočica kompleta, pri čemu redosled nije presudan.

Osobama koje prvi put uzimaju proizvod, preporučuje se da tokom prve nedelje uzimaju po 5 kapi kako je opisano, druge nedelje po 10, treće po 15 i nadalje do maksimalnih 30 kapi.

1. nedelja 2. nedelja 3. nedelja 4. nedelja 5. nedelja 6. nedelja na dalje
5 kapi 10 kapi 15 kapi 20 kapi 25 kapi 30 kapi 30 kapi

Radi najboljeg učinka, savetujemo korišćenje 2 biljna kompleta u kontinuitetu uz primenu pravilnog higijensko-dijetetskog režima i poštovanje propisane redovne terapije od strane lekara.

Bio-Teo proizvode u Srbiji možete pronaći u preko 150 gradova.

Spisak svih prodajnih mesta možete videti klikom na: www.bioteo.com/drzava/srbija/

Ne zaboravite da uvek možete da poručite paket direktno iz naše proizvodnje putem telefona, sajta ili Facebook chat-a, a takođe nas možete posetiti i u našem maloprodajnom objektu u Beogradu na adresi Prizrenska 9, Stari grad.

Telefon za informacije i poručivanje: 064/33-77-890 (tel+viber)

Bio-Teo proizvode u Bosni i Hercegovini možete pronaći u 10-ak gradova širom BIH. Trudimo se da ovaj broj bude još veći.

Spisak svih prodajnih mesta možete videti klikom na: www.bioteo.com/drzava/bih/

Ne zaboravite da uvek možete da poručite paket direktno iz naše maloprodaje iz Dervente putem telefona, sajta ili Facebook chat-a. Troškovi poštarine su 5 KM.

BIH telefon za informacije i poručivanje: 065/945-825 (tel+viber)

Bio-Teo proizvodi za Crnu Goru su za sada dostupni samo putem brze pošte. Možete ih poručiti putem sajta, Facebook chat-a ili putem telefona za Crnu Goru: 069/244-404 (Tel+Viber+WhatsApp).

Česta pitanja korisnika

Pijem lekove. Da li smem da pijem Bio-Teo biljne kapi?

Bio-Teo biljne kapi nemaju poznatih kontraindikacija sa lekovima, drugim dijetetskim suplementima ili sastojcima hrane. Jedino savetujemo da se napravi pauza 30-60 minuta između uzimanja lekova i naših kapi za najbolje rezultate.

Imao sam operaciju, da li smem da pijem Vaše kapi?

Bio-Teo biljne kapi smeju slobodno piti osobe koje su imale neku hiruršku intervenciju bez bojazni od komplikacija. Tek operisanim osobama savetujemo da sačekaju minimum mesec dana nakon operacije pre nego što se uključi naš biljni komplet.

Počeo sam da pijem Vaše kapi i osećam se mnogo bolje! Da li smem da izbacim lekove?

Nemojte izbacivati, niti smanjivati redovnu terapiju bez prethodne konsultacije sa svojim lekarom i izvršene objektivne zdravstvene kontrole.

Da li mogu da kupim Vaše kapi u mom gradu?

Bio-Teo Centar komplet br. 3 za stomak možete kupiti u našoj maloprodaji u Beogradu, na adresi Prizrenska 9, Stari grad.

Listu svih ostalih prodajnih mesta možete pogledati klikom ovde: www.bioteo.com/lokacije

Takođe, u sve ostale gradove i naseljena mesta na teritoriji Srbije šaljemo kurirskom službom Post Express. Vreme dostave je 1-3 radna dana, a cena je 300 dinara.

Plaćanje je pouzećem prilikom dostave ili putem platnih kartica na našem sajtu.

Da li šaljete u Bosnu i Hercegovinu?

Bio-Teo centar ima registrovano preduzeće i u BiH. Naša adresa je Kralja Petra I, 74400 Derventa. Cena kompleta je ista kao i u Srbiji — tj. 39 KM, dok je cena dostave 5 KM. Vreme isporuke 1-3 radna dana. Plaćanje je pouzećem prilikom dostave.  BIH telefon za informacije i poručivanje: 065/945-825 (tel+viber)

Ukoliko se odlučite, u okviru jedne iste porudžbine možete uzeti 2 (ili više) biljna kompleta, što i savetujemo radi najboljeg učinka, a i manje cene dostave.

Da li šaljete u Crnu Goru?

Šaljemo. Cena kompleta je 19€, a dostave 3€. Plaćanje je pouzećem prilikom dostave. Vreme dostave je 1-3 radna dana. Telefon za informacije i poručivanje za Crnu Goru: 069/244-404 (Tel+Viber+WhatsApp).

Da li šaljete u ostale zemlje sveta?

Šaljemo, ali je potrebno da se plati debitnom ili kreditnom karticom putem sajta, ili putem bankovnog transfera (izvoda).

Cena dostave je po sledećoj tabeli:

Srbija: 300 din.
Bosna i Hercegovina: 5 KM
Crna Gora: 3€

Zona I
Hrvatska, Slovenija, Makedonija
Zona II
Ostale zemlje Evrope
Zona III
Zemlje Azije i Afrike
Zona IV
Amerika, Australija i ostale zemlje
(1000 rsd) oko 8.5€ (1990 rsd) oko 17€ (2300 rsd) oko 19€ (2500 rsd) oko 21€

* Cene u Evrima su informativne i izračunate po kursu od 1€ = 118 rsd.

Ukoliko nisam iz Srbije, a plaćam karticom, u kojoj valuti vršim plaćanje?

Plaćanje putem kartica možete izvršiti u bilo kojoj valuti, ali će se ta valuta konvertovati u srpske dinare (RSD) po kursu na dan. Cene su iskazane u dinarima.

Koliko kompleta je potrebno popiti da bi bili vidljivi prvi rezultati?

Za najbolje rezultate potrebno je popiti najmanje dva kompleta za redom, a zatim može da se napravi pauza od dve nedelje pa da se nastavi dalje sa sledećim kompletom. Obično tokom prve godine korisnici popiju između 2 i 8 kompleta, a zatim po jedan ili dva godišnje.

Fitoterapeutski pristup lečenju je dosta drugačiji od pristupa zvanične medicine. Prvo i osnovno, terapija mnogo duže traje i moglo bi se reći da je u pitanju konstantna preventiva ili borba za zdravlje. Potrebno je mnogo više strpljenja, posvećenosti i samodiscipline, ali su zato i rezultati trajniji jer se ne leče samo simptomi, već se trudimo da nađemo koren tj. uzrok bolesti.

Svim svojim korisnicima prvo savetujemo da, ukoliko puše, odmah ostave cigarete. Zatim, da povedu računa o ishrani, da smanje unos masne i jako začinjene hrane kao i transmasti, a da pojačaju unos mononezasićenih i polinezasićenih masti (posebno Omega-3) masti. Zatim da unose dovoljno vlakana i tečnosti, da budu umereni u piću. Ukoliko su gojazni da pokušaju da redukuju telesnu masu. Da uključe blagu fizičku aktivnost 2-3 puta nedeljno, idealno bi bilo u društvu jer je emotivna podrška izuzetno važna. Studija je pokazala da se procentualno osobe koje imaju emotivnu podršku brže i lakše oporavljaju i vraćaju u normalne životne tokove.

Ukoliko biljne kapi piju osobe koje misle da su teži bolesnici ili osetljivije osobe na hranu, piće i slično kako postupiti?

Takve osobe mogu da uzimaju po 5 kapi i duži vremenski period od 7 dana, odnosno tokom celog prvog kompleta, zatim povećavati dozu kod drugog kompleta na onoliki broj kapi pri kojima se najbolje osećate, ali do maksimalne doze od 30 kapi.

Maksimalna doza kapi po jednom doziranju za decu do 16 godina je onolika koliko dete ima godina.

Da li se i drugi naredni kompleti piju postepeno od 5 do 30 kapi?

Ne. Drugi i naredni biljni kompleti se piju odmah sa po 30 kapi. Ako je nekom odgovaralo da ostane pri prvom kompletu npr. na 15 kapi, sa 15 kapi piće i naredni komplet, ali može da pokuša, ukoliko mu odgovara, i da poveća broj kapi do maksimalnih 30 kapi.

Sve tinkture se piju 2-3 puta na dan. Između tinktura napraviti pauzu 10-15 minuta. Redosled kojim pijete je nebitan.

Kada se naše tinkture piju prvi put, piju se na sledeći način:

1. nedelja 2. nedelja 3. nedelja 4. nedelja 5. nedelja 6. nedelja na dalje
5 kapi 10 kapi 15 kapi 20 kapi 25 kapi 30 kapi 30 kapi

Zašto se preporučje uzimanje više vrsta kapi kao jedan komplet?

Uzimanje biljnih kapi u vidu kompleta se preporučuje jer one međusobno imaju sinergističko-dopunjujuće dejstvo i na taj način najbolje i najbrže deluju na zdravlje kardio-vaskularnog i nervnog sistema, kao i na oporavak čitavog organizma.

Cilj našeg delovanja je maksimalno pomoći, a nikako naškoditi što je ostvarivo pošto su ovo prirodni proizvodi bez kontraindikacija ukoliko se pravilno uzimaju. Da bi čoveku maksimalno pomogli mi vršimo kombinaciju pojedinačnih proizvoda i kompleta kako bi delovali na organizam celovito na fizičkom (hemijskom) planu. Ne treba zaboraviti da je čovek-ćelija, celina:

 1. materijalnog (hemijskog) – pri čemu mi delujemo našim proizvodima,
 2. psihobioenergetskog (gde takođe mi delimično delujemo na bioenegetske procese u ćeliji) i
 3. duševno-duhovno.

Na psihobioenergetsko i duševno – duhovno deluje sam čovek na sebe svojim radom tj. načinom života gde veliku ulogu ima sredina u kojoj živi. Zbog svih tih faktora mi ne možemo nekome obećati ili proreći isceljenje, ali možemo pokušati.

U čoveku-ćeliji se odvijaju vidljivi i nevidljivi procesi u organizmu. Kakve će se promene dešavati u ćeliji i u nama samima zavisi od naše slobodne volje tj. izbora.

Šta je čovekova bolest?

Teško je i danas dati odgovor na pitanje šta je čovekova bolest.

Mogli bi reći: čovekova bolest je opomena da ima i dušu, ona dođe i opet prođe (bolest) kao san, kao opomena!

Zato celovite metode i sam čovek načinom ishrane, života i rada najbolje pomažu.

Kontakt