Antistres – biljne kapi br. 33 ZA UBLAŽAVANJE STRESA

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 13316/2018

grb Ministarstva zdravlja Republike Srbije
 

Cena: 1100RSD

Antistres biljne kapi br. 33 je dodatak ishrani na bazi ekstrakata odoljena (Valeriana officinalis), matičnjaka (Melissa officinalis), kantariona (Hypericum perforatum), lavande (Lavandula officinalis) i nane (Mentha piperita), namenjen ublažavanju stresa i nervne napetosti.

Antistres – biljne kapi br. 33
ZA UBLAŽAVANJE STRESA

1100 RSD

Pozovite nas na: 064/33-77-890

 

Opis

Opis proizvoda:

Antistres biljne kapi br. 33 je dodatak ishrani na bazi ekstrakata korena sa rizomom odoljena, lista matičnjaka, herbe kantariona, cveta lavande i lista pitome nane, namenjen ublažavanju stresa i nervne napetosti.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA: Odmeriti 30kapi (0,75 g) u 30 ml (rakijska čašica) vode, soka ili vina i popiti 2-4 puta dnevno 10 minuta pre ili 30 minuta posle obroka.

NETO KOLIČINA: 50 ml

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 13316/2018 Od: 20.09.2018.

Antistres biljne kapi br. 33 – 100 ml PROIZVODA SADRŽI:

  • Vodeno-etanolni ekstrakt korena sa rizomom odoljena (Valeriana officinalis L. Valerianaceae; DER 1:4, etanol 40/ v/v) – 45ml
  • Vodeno-etanolni ekstrakt lista matičnjaka (Melissa officinalis L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40/ v/v) – 20ml
  • Vodeno-etanolni ekstrakt herbe kantariona (Hypericum perforatum L. Hypericaceae; DER 1:4, etanol 40/ v/v) – 20ml
  • Vodeno-etanolni ekstrakt cveta lavande (Lavandula officinalis L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40/ v/v) – 10ml
  • Vodeno-etanolni ekstrakt lista pitome nane (Mentha piperita L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40/ v/v) – 5ml

SASTOJCI: Vodeno-etanolni ekstrakti korena sa rizomom odoljena, lista matičnjaka, herbe kantariona, cveta lavande i lista pitome nane.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

Odmeriti 30 kapi (0,75 g) u 30 ml (rakijska čašica) vode, soka ili vina i popiti 2-4 puta dnevno 10 minuta pre ili 30 minuta posle obroka.

Osobama koje prvi put uzimaju proizvod, preporučuje se da tokom prve nedelje uzimaju po 5 kapi kako je opisano, druge nedelje po 10, treće po 15 i nadalje do maksimalnih 30 kapi.

Preporučuje se konzumiranje dve bočice u kontinuitetu, uz primenu pravilnog higijensko-dijetetskog režima i poštovanje propisane redovne terapije od strane lekara.

Zemlja porekla: Srbija

Proizvođač: BIO-TEO CENTAR D.O.O., Ive Lole Ribara 76, 26314 Banatsko Novo Selo, Srbija.

Nosilac upisa: BIO-TEO CENTAR D.O.O., Ive Lole Ribara 76, 26314 Banatsko Novo Selo, Srbija.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 13316/2018 Od: 20.09.2018.

Proizvod je izrađen od najkvalitetnijih sirovina u skladu sa međunarodnim standardima koji se odnose na bezbednost u proizvodnji hrane (ISO 9001:2008 i HACCP)

BAR KOD: 8600102638037

Pogledajte ovu ponudu i uštedite:

Kombinujte sve tri vrste biljnih kapi Antistres + Corvit + Cikul i uštedite 400 rsd! Učinite nešto dobro za sebe i svoje zdravlje danas, smanjite stres i nervozu, ojačajte svoje srce i poboljšajte cirkulaicju.

Napomena: Uzimanje biljnih kapi u vidu kompleta se preporučuje jer one međusobno imaju sinergističko-dopunjujuće dejstvo i na taj način najbolje i najbrže deluju na zdravlje kardio-vaskularnog i nervnog sistema, kao i na oporavak čitavog organizma.

Detaljnije

Iskustva korisnika

ANGINA PEKTORIS izlečena ACC kompletom

PERKU S. Iz Ivanjice dugo je mučila ANGINA PEKTORIS. Česti i jaki bolovi ispod grudne kosti i začepljenje pojedinih krvnih sudova u srcu, Perku su često vodili na razne klinike, gde je povremeno živela pod specijalnim aparatima. O tom periodu neizvesnosti i straha, Perkin suprug priča­: –  Na Internoj klinici u Beogradu su mi rekli da bi operacija bila veoma rizična. Zbog toga sam strahovao, od svakog njenog napada a nisam znao kako da joj pomognem. Dugo sam razmišljao da li da pokušam sa biljnim preparatima, ali me sprečavalo to sto se radilo o srcu. Da se radilo o nekom drugom oboljenju, lakše bi se odlučio. Međutim, na kraju sam shvatio da ćemo je izgubiti ako nesto još ne preduzmemo. Otišao sam u BIO-TEO centar i odneo njenu dijagnozu. Dugo sam razgovarao sam vlasnikom Centra, travarom Stevom Marićem. Uverio me da mojoj supruzi njegovi preparati neće naškoditi, savetujući komplet Antistres+Corvit+Cirkul. Ovaj komplet sadrži tri vrste kapi. Pridžavali smo se svih… Pročitajte tekst do kraja „ANGINA PEKTORIS izlečena ACC kompletom“

Perka S. iz Ivanjice

Biljno lekarstvo u sprezi sa naukom

Još kao mlada žena, veoma rano počela sam da obolevam. Prvo su popustili živci, a zatim su bolesti počele da se „lepe“ jedna na drugu. Nisam mogla ni da zamislim šta i koliko čovek može da izdrži. Sve je kod mene počelo nervima. U početku sam verovala da će se sve regulisati lekovima, ali se moje stanje stalno pogoršavalo pa sam radi ispitivanja nekoliko puta ležala u bolnici. Laboratorijske analize su otkrile da mi ŠTITNA ŽLEZDA nije u redu, a zatim su otkrili da imam povećanu vrednost ŠEĆERA u krvi koji sam lekovima dugo držala na visini od šest do 8mg. Inače gutala sam silne lekove, ali bez Besendina i Leksilijuma nisam smela ni dan da ostanem. Možete misliti kako mi je bilo pre dve godine kada je vladala neštašica lekovima!? Pored mene to najbolje zna moj suprug koji je svaki slobodan čas koristio da mi traga za lekovima. Moje zdravstveno stanje još više se pogoršavalo posle upale pluća koja… Pročitajte tekst do kraja „Biljno lekarstvo u sprezi sa naukom“

Keti Popović iz Požarevca

Negovi preparati ulivaju poverenje

Volim muziku i njoj sam posvetio gotovo ceo svoj dosadašnji život. Moja gitara je sastavni deo mene i bez nje nisam sasvim potpun. Naklonost muzici je učinila da se za nju i profesionalno vežem – postao sam nastavnik muzike, a svaki slobodni trenutak je opet bio vezan za muziku. Posle napornog radnog dana noć je bila moja – koncerti i svirka za sebe i druge. Mnoge nedospavane noći su počele rano da uzimaju svoj „danak“ jer sam još pre petnaet godina počeo da osećam da se veoma brzo zamaram. Nažalost taj zamor nisam ozbiljno shvatio. Pre sedam-osam godina staza, kojom svakodnevno silazim i izlazim, mi je sve češće bila suviše strma i suviše dugačka. Brzo sam se ZAMARAO. Nešto kasnije se javila i TAHIKARDIJA. Obratio sam se lekaru koji mi je dao lekove i savet. Lekove sam pio, ali lekarske savete nisam slušao – terao sam po starom jer sam verovao da su sve tegobe samo posledica trenutnog opterećenja. Nastava, a uveče… Pročitajte tekst do kraja „Negovi preparati ulivaju poverenje“

Dragan I ,nastavnik muzike iz Knjaževca

Srce i pritisak u granicama normale

U aktivnoj službi bavio sam se poslom koji zahteva celog čoveka, ponekad celih dvadeset četiri sata dnevno. Bio je to posao koji je i umno i fizički čoveka polako i gotovo neosetno trošio i „mrvio“ mu nerve, a sa njima i sve ostalo. Kod mene je pre dvadesetak godina počelo sa povećanjem krvnog pritiska. Iako mi medicina nije struka, moj posao me obavezivao da poznajem osnove i ove naučne grane pa sam i očekivao da će mi visok pritisak godinama ugroziti srčani mišić. Lekari su se trudili da mi medikamentima pritisak snižavaju koliko god je to bilo moguće, ali se dešavalo da skoči i na 130/230 mm živinog stuba i bukvalno me onesposobi za rad. U jednoj takvoj  prilici lekar me pitao ko  je sa mnom došao u ambulantu i kada sam mu odgovorio da sam došao sam i to kolima, prekoreo me i rekao mi da tako ugrožavam i svoj i tudji život. Strah da će mi od visokog… Pročitajte tekst do kraja „Srce i pritisak u granicama normale“

Radovan N, penzioner iz Prokuplja

Bol u grudima se izgubio

Bol u grudima, koji mi je povremeno presecao dah, i ona stalna nemoć što obično čoveka vezuje za postelju nikako se nije uklapala u moj temperament i navike da se krećem i radim. Požalio sam se lekaru koji je na osnovu ispitivanja kontatovao da imam anginu pektoris i prepisao mu Bensedin i Nitroglicerin bez koga nikud iz kuće nisam izlazio. Smatrao sam da su mi te nevolje došle sa godinama i gotovo da sam se bio pomirio sa tim da ću ostatak života morati da provedem uz lekove, samo mi je bilo žao što ne mogu da obavljam ni one lakše poslove oko kuće. Pre tri meseca čuo sam da travar Stevo Marić može nekim svojim biljnim preparatima da mi olakša stanje pa, pošto mi stariji verujemo u lekovito bilje, reših da mu se obratim. Razgovarao sam sa lekarkom, koja radi u njegovoj biljnoj apoteci, i ona mi je preporučila neke kapi i čajeve koje sam ja odmah počeo da uzimam.… Pročitajte tekst do kraja „Bol u grudima se izgubio“

Branko Kovačević (84), iz sela Ločevci,nedaleko od Gornjeg Milanovca

U osmoj deceniji u radionici

Meni je ovo peti komplet za srce. Imao sam gušenje i bolove u grudima veliko zamaranje. Krvni sudovi su bili zakrčeni 50 odsto, a imao sam i infarkt. Prestao sam potpuno da radim, a svoj posao najviše volim na svetu. Posle jednog kompleta osetio sam poboljšanje – prestalo je gušenje i zamaranje, a odmah sam počeo da radim pet-šest sati u radionici, a meni je sedamdeset godina. Za redom sam popio četiri kompleta.

D. Nikolić, stolar iz Beograda

Lekovito bilje za oporavak posle šloga

Imao sam težak šlog, trigliceridi su bili strašno povećani, a ja sam se i uz lekove teško oporavljao. Posle dva kompleta čajeva koje Marić meša od trava, ja sam se osećao mnogo bolje. Brže mislim, pokretljiviji sam, čiliji i veseliji, što mi je ranije teško polazilo za rukom.

D. Spasić, penzioner iz Beograda

Ponovo sam u radionici

Ja sam danas vitalniji i ponovo idem u radionicu, a nisam mogao ni do kupatila da odem toliko mi se izgubila snaga. Posle trećeg kompleta ja ne pijem više lekove za pritisak i srce, a povremeno, dva puta godišnje, preventivno popijem po jedan. Sada sam došao po drugi komplet za prostatu jer mi izuzetno pomaže.

Dragan Pantić, penzioner iz Pančeva

Kilometar dnevno pešačim, a ranije nisam mogla da napravim ni tri koraka

Bila sam težak srčani bolesnik kome je bila neophodna operacija. Međutim, lekari su rekli da su mi krvni sudovi u takvom stanju da je ne bih izdržala. Na sreću, otkrila sam preparate Bio-Teo i sada sam druga osoba. Već posle prvog kompleta bilo mi je sasvim bolje, mogla sam da počnem da šetam i prestala sam da pijem nitroglicerin. Sada već posle trećeg kompleta mnogo kvalitetnije živim. Kilometar dnevno obavezno pešačim, a ranije nisam mogla da napravim ni tri koraka, a da ne osetim veliki zamor i bol u grudima.

Gordana, domaćica iz Beograda

Holesterol, trigliceridi

Zbog vrste posla koji zahteva duga sedanja, povećao mi se nivo holesterola i triglicerida u krvi. Posle višemesečne upotrebe Antistres + Corvit + Cirkul kompleta i uz pravilnu ishranu rezultati su bili odlični.

arhitekta S.M. iz Beograda

Oporavak posle infarkta

Pre godinu dana preživeo sam infarkt koji mi je oslabio srčani mišić, a imao sam i probleme sa cirkulacijom i visokim pritiskom. Posle 3 popijena kompleta Antistres + Corvit + Cirkul, mnogo se bolje osećam, nisam više toliko nervozan, pritisak mi je u normali i osećam da mi je organizam ojačao.

Dragan iz Kragujevca

Manje nervoze, pritisak u normali

Dugo godina bolujem od angine pektoris i povišenog pritiska. Organizam mi je oslabio, a u poslednje vreme sam stalno bila umorna i nervozna. Odlučila sam da probam komplet Antistres + Corvit + Cirkul i nisam se pokajala. Popila sam dva kompleta i osećam se mnogo bolje. Više nisam toliko nervozna, a pritisak mi je u normali. Zahvaljujem se BIO-TEO centru i nameravam da probam i ostale njihove proizvode.

Jovanka iz Niša

Osećam se jačim i mlađim

Ja sam bio težak srčani bolesnik, a sada igram fudbal sa starim drugovima. Imam 40 godina i važno mi je da radim u punoj snazi. Posle tri kompleta osećao sam se preporođenim, ali kako sam tvrdoglav, nastavio sam da pijem i dalje i popio još tri. Osećam se jačim i mlađim, a moj drug, lekar, koji je pratio moju anginu pektoris, je i sam u čudu šta se to sa mnom desilo.

Đorđe Pavlović, inžinjer iz Beograda

Hvala Stevi na drugoj mladosti

Osećala sam nesnostan bol u grudima i imala visoki krvni pritisak sa velikim skokovima i padovima, a sve je bilo praćeno gušenjem. Posle jednog kompleta koji Stevo Marić preporučuje za kardiovaskularne probleme, bolovi su prestali, pritisak se stabilizovao, gušenja više nema, a ukupno raspoloženje i snaga koja mi se vratila ne može ničim da se plati. Hvala Stevi na drugoj mladosti!

Zorica iz Zrenjanina

Jača sportsko srce, čisti organizam

Osećao sam zamor i stalno bio pod stresom usled zamornih treninga. Loše sam spavao i stalno bio umoran. Shvatio sam da nešto moram da promenim u načinu života. Čuo sam za Marića da ima odlične čajeve, biljne kapi za sređivanje kompletnog organizma, potražio sam ga i nisam se pokajao. Već u toku potrošnje prvog kompleta nestala je nesanica, bio sam izdržljiviji na treningu, manje nervozan. Uzeo sam i drugi komplet, jer osećam da prija mom organizmu i jača ga.

A. P, fudbaler iz Beograda

Opet sam onaj stari

Popio sam dva kompleta za kardiovaskularni sistem i osećam se kao nov. Trigliceridi, kojih godinama nisam mogao da se oslobodim, došli su na normalu, lupanje i preskakanje srca je prestalo. Sada lepo spavam i na levoj strani, što pre nikako nisam mogao. Nisam više nervozan, a moji drugovi kažu da sam opet onaj stari.

Rodoljub Mitić, iz Beograda

Ja sam danas zdrava žena

Od ’97. godine imala sam bol u grudima, aritmije, lošu cirkulaciju, sve tegobe vezane za šećer u krvi i nisam više mogla da se snađem šta sve treba da pijem i kada od lekova. Svaki lekar je terao svoje. U novinama sam pročitala za travara Stevu Marića i rešila da probam čajeve i kapi koje on preporučuje. Moram da kažem da je moje stanje bilo veoma ozbiljno i ja sam rešila da popijem jedan za drugim pet kompleta. Mogu da kažem da sam danas zdrava žena. Nemam bol u grudima, šećer se normalizovao, a opšte stanje mog i zdravlja i izgleda se toliko poboljšalo da sam ja danas zadovoljna sobom.

Radmila, penzioner iz Kragujevca

Jako srce i zdrava pluća uz lekovito bilje

Doživeo sam infarkt, a imao sam i endem pluća. Kad se udruže tegobe srca i pluća, onda je bolesniku zaista teško i da diše, a pogotovu da se kreće i radi. Preko prijatelja sam čuo za biljne preparate Steve Marića i rešio da i ja pokušam. U početku sam bio pomalo skeptičan, ali kako je vreme odmicalo, video sam da se osećam daleko bolje, da lakše dišem, nemam više gušenja i da su mi prestali bolovi iza grudne kosti. Mnogo se bolje osećam samo posle jednog kompleta. Lakše dišem i lakše se krećem, a uzimao sam komplet za asmatičare pulmo i antistres menadžer. Mnogo bolje spavam, apetit se poboljšao i mogu da šetam i posećujem prijatelje. Nastavio sam da pijem čajeve i uzimam kapi.

Milan iz Beograda

Više mi ne treba nitroglicerin

Imala sam jedan infarkt, a već dugo godina bolujem od angine pektoris. Gušenja i bolovi u grudima često su mi zagorčavali život i jako brzo sam se zamarala. Lekari su mi savetovali baj-pas, ali nije bilo mogućnosti za to, jer je postojao rizik druge vrste. Samo posle jednog kompleta koje Marić daje za kardiovaskularne probleme, nestao mi je bol u grudima i manje se zamaram. Ranije sam uzimala neprekidno nitroglicerin, čak i dve-tri tablete dnevno, a sada ne koristim nijedan.

D. Gordana, domaćica iz Beograda

Rezultati već posle prvog kompleta

Nedavno sam doživeo moždani udar i otpušten sam iz bolnice sa prognozom lošom po moj život. Nisam mogao da jedem, imao sam velike bolove u grudima, vrlo slabo sam govorio… Već posle prvog kompleta koje Steva Marić daje za ovo stanje, mogao sam da se bolje krećem, prvi put sam mogao i da sednem, počeo sam da govorim, bolje jedem, nemam više bolova u grudima, a što je najvažnije, regulisao sam probavu i nema više bolova ni u stomaku. Trenutno sam pri kraju trećeg kompleta.

Aleksandar P. (73), penzioner iz Beograda

Potpuni oporavak posle srčanog udara

Imao sam srčani udar, a lekari su odavno konstatovali dijagnozu – angina pektoris. Početkom avgusta uzeo je komplet Antistres + Corvit + Cirkul i sada se osećam mnogo bolje. Čak sam i lekove za pritisak izbacio.

Aleksandar G, penzioner iz Beograda

Stevine kapi pomažu celoj porodici

Bila sam težak srčani bolesnik kome je bila neophodna operacija. Međutim, lekari su rekli da su mi krvni sudovi u takvom stanju da je ne bih izdržala. Na sreću, otkrila sam preparate Steve Marića i sada sam druga osoba. Već posle prvog kompleta bilo mi je znatno bolje, mogla sam da počnem da šetam i prestala sam da pijem nitroglicerin. Sada već posle trećeg kompleta mnogo kvalitetnije živim. Kilometar dnevno obavezno pešačim, a ranije nisam mogla da napravim ni tri koraka, a da ne osetim veliki zamor i bol u grudima. I moj muž je popio jedan komplet posle koga se osećao jak i čio, a ćerka je imala jake migrene i povraćanja i dok je pila čajeve i kapi glava je ni jednom nije zabolela. Svima pričam o rezultatima preparata Steve Marića. Moja porodica mu je veoma zahvalna.

Gordana Kalić, domaćica iz Beograda

Samo jedan komplet i bolovi su prestali

Osećala sam bol u grudima, imala je visok krvni pritisak sa velikim skokovima i padovima, a sve je bilo praćeno gušenjem. Posle jednog kompleta koji Stevo Marić preporučuje za kardiovaskularne probleme, bolovi su prestali, pritisak se stabilizovao, gušenja više nema, a ukupno raspoloženje i snaga koja se vratila ne može ničim da se plati.

Zorica iz Zrenjanina

Nema više astme i gušenja

Imao sam velika gušenja, moja borba sa astmom trajala je godinama. Loše sam spavao, malo jeo, a koliko sam bio nervozan to zna samo moja porodica. Na kraju sam morao i u bolnicu, jer sam toliko izgubio snagu da  nisam mogao ni da hodam. Početkom oktobra čuo sam za Stevu Marića i njegove preparate i odmah sam počeo da ih pijem. Sada pijem drugi komplet i odlično se osećam. Već u toku prvog počeo sam da šetam, lakše sam disao, a već sada spavam dobro, nisam više tako nervozan. Hvala Stevi!

M.J, penzioner iz Beograda

Umesto na operaciju, u teretanu

Nisam mogao da podignem nikakav teret, niti da hodam brže. Lekari u Beogradu rekli su mi da sam “zreo” za operaciju. Na pet mesta moje srce je imalo začepljenja i od po 75%. Čuo sam tada za travara Marića i pročitao o njemu u novinama pa sam počeo da pijem komplet Antistres menadžer. To je bilo 1994. Pre godinu i po lekari su utvrdili da je samo jedno začepljenje od 60 odsto i ja više nisam išao na kontrole. Sada pijem samo po pola andola i naravno čajeve i kapi Steve Marića. Sada vodim aktivan život, mogu da trčim i redovno idem u teretanu.

P. Đorđević iz Kruševca

Kičma i srce

Dugo me je mučila aritmija i loša cirkulacija zbog koje su mu noge bile teške.  Mučila me je i kičma pa sam najpre koristio komplet za koštano–mišićni sistem, jer mi je to zadavalo najviše problema. Bio sam prezadovoljan rezultatima pa sam uzeo i ACC komplet, i mom oduševljenju nema kraja, jer sada vozim bicikl, a nisam mogao da okrenem ni pedalu. Moja doktorka je takođe zadovoljna mojim stanjem. U godinama sam kada sustigne sve, a neke bolesti koje su bile pritajene, dostignu vrhunac. Bio sam alergičan na polen i prašinu, ali sam to uglavnom mogao da regulišem pazeći se. Međutim, počeo je pritisak da mi varira, lekar je utvrdio i anginu pektoris, a i reuma me je uzela pod svoje, tako da sam postao nesnošljiv i mrzovoljan. Pročitao sam u novinama za biljne preparate Steve Marića i odmah sam poručio. Dobio sam kombinaciju čajeva i kapi za sve što me tištilo i posle dva kompleta ja sam osetio značajno poboljšanje, a… Pročitajte tekst do kraja „Kičma i srce“

Dragan R. iz Kruševca

Posle sedam godina nema više Angine pektoris

Poslednjih sedam godina patim od ANGINE PEKTOIS. Marta prošle godine imao sam i infarkt miokarda zbog čega sam tri sedmice ležao u bolnici. Kada sam izašao iz bolnice, stariji anginozni bolovi su nastavili da se javljaju. Pio sam razne lekove, ali se stanje veoma sporo popravljalo. Ideju da isprobam i alternativni način lečenja dao mi je jedan članak iz novina iz koga sam saznao da su biljni preparati travara Steve Marića mnogima pomogli. Rešio sam da i ja pokušam pa sam uzeo jedan komplet. Bio sam prijatno iznenađen kada sam već posle desetak dana konstatovao da su bolovi snošljivi i ređi. Iz mnogo toga zaključio sam i da je cirkulacija krvi bolja pa sam posle prvog kompleta nastavio sa Marićevom terapijom. Veoma dobro sam upućen u sve probleme ovog mog oboljenja i disciplinovano se pridržavam svih lekarskih uputstava, ali se isto tako strogo pridržavam i Marićevih saveta. Potrošio sam tri Marićeva kompleta kapi i čajeva posle čega se moje stanje… Pročitajte tekst do kraja „Posle sedam godina nema više Angine pektoris“

Živko Radak, penzioner iz Herceg Novog

Bolovi utihnuli, puls se normalizovao

Bez obzira na rat i ratno okruženje sve do oktobra 1994. godine zdravlje me je uglavnom dobro služilo. Međutim, tog leta sve češće sam osećao neke bolove koji su počinjali iza grudne kosti i širili se uz vrat i levu ruku. Osim toga, puls mi je bio jako slab i nije prelazio 60 otkucaja, a krvni pritisak se kretao izmedju 110/190 i 120/210mm. Nadao sam se da je sve ovo posledica nerviranja zbog poznate situacije u Bosni pa dugo nisam ni odlazio lekaru, ali kada su bolovi postali jaki, a često i nesnosni javio sam se doktoru. Posle niza pregleda i snimanja lekar u Brčkom mi je rekao da se kod mene radi o poodmakloj ANGINI PEKTORIS i ARTERIJSKOM PRITISKU. Doktor mi je tom prilikom objasnio da su svemu tome uzrok suženi tj. obloženi glavni krvni sudovi. Od lekova mi je dao one koji su mogli da se nadju u našim apotekama, a izbor je bio jako skroman. Nitroglicerin sam nabavio… Pročitajte tekst do kraja „Bolovi utihnuli, puls se normalizovao“

Đorđe Stevanović, hemičar u penziji iz Brčkog

Danas niko ne bi rekao da sam imao problema sa srcem

Danas niko ne bi mogao da zaključi da sam pre tri godine imao ozbiljne probleme sa srcem. Tupom bolu iza grudne kosti i brzom zamaranju nisam poklanjao potrebnu pažnju i ko zna koliko bi se takvo stanje zadržalo da početkom prošle godine nisam imao jak psihički stres koji ga me je prosto pokosio. Napad je bio tako jak da su me odmah prebacili u bolnicu. Lekari su ubrzo konstatovali da se radi o jakom angioznom napadu koji je pratio I veoma visok krvni pritisak- 180/250 mm. Iz bolnice sam otpušten sa dijagnozom: ANGINA PEKTORIS. Sada mi je bilo jasno zbog čega sam i pre ovog napada imao srčane smetnje i zbog čega sam se brzo zamarao. Sada su bolovi bili i češči i jači, što je uticalo i na moje raspoloženje pa sam uglavnom stalno bio mrzovoljan i bezvoljan. Lekove sam redovno uzimao, ali oni kao da nisu uticali na moje stanje što je na svakoj kontroli registrovao i snimak EKG.… Pročitajte tekst do kraja „Danas niko ne bi rekao da sam imao problema sa srcem“

Milan Mikić, službenik iz Gornjeg Milanovca

Lekovitim biljem protiv hipertenzije

Do drugog porođaja nisam imala nikakvih zdrastvenih tegoba, ali odmah po rođenju deteta sam počela da obolevam. U stvari sve je počelo neobjašnjivim glavoboljama, zatim otežanim disanjem i noćnim gušenjima. Odlazak lekaru objasnio je mnogo toga jer  je lekar konstatovao da imam znatno POVIŠEN KRVNI PRITISAK koji se kretao oko 110/180mm. Lekar mi je dao odgovarajuću terapiju, ali sam ja mnoge lekove izbegavala jer sam se plašila da posredstvom mleka ne naškodim svojoj bebi pa sam tako često trpela veoma jake bolove. Sve ovo uslovilo je da mleko usahne pre vremena i kada beba više nije sisala prihvatila sam se lekova, ali mi oni nisu donosili očekivano olakšanje. Pritisak je doduše povremeno spadao za po nekoliko podeoka da bi se ubrzo vratio na blizu dvesta. Međutim, ono što me je najviše mučilo bile su nesnosne glavobolje i noćna gušenja. Sve ovo je kod mene stvaralo i dodatnu nervozu, a ubijala me je neizvesnost jer sam se plašila da mi pritisak ne… Pročitajte tekst do kraja „Lekovitim biljem protiv hipertenzije“

Olga Pantić, službenica iz Užica

Lekovito bilje za jako srce

Zbog infarkta i niza drugih srčanih smetnji pre tri godine sam otišao u invalidsku penziju. Nekoliko godina pre toga imao sam visok krvni pritisak koji je često prelazio i 100/240mm. Međutim, od prošle godine učestali su mi angiozni napadi da bi mi kardiolog početkom ove godine saopštio da imam i blok leve komore to ga je posebno zabrinulo. Dao mi je lekove koje sam redovno uzimao, ali taj veliki blok nije popuštao. Na kontroli krajem januara moj lekar je bio zabriut. Nekako baš tada moja kćerka, koja radi u inostranstvu, javila mi je da je u nekom našem listu pročitala da travar Stevo Marić ima dobre preparate i savetovala mi da ih nabavim. Poslušao sam je i u Marićevom Centru dobio ANTISTRES-MENADŽER koji sam počeo da koristim več od 10. februara. Kada sam dvadeset dana kasnije otišao na ranije zakazanu raniju kontrolu kod kardiologa i kada mi je uradjen EKG lekar je bio iskreno iznenađen. Pružio mi je ruku i rekao:… Pročitajte tekst do kraja „Lekovito bilje za jako srce“

Milutin Ristić, penzioner iz Beograda

Šećer i pritisak na normali

Do početka prošle godine sam uglavnom bila zdrava pa su mi ta prva četiri meseca bila strašna. Šećer se nije micao ispod 13,5, a pritisak mi je konstantno bio iznad 110/170mm. Snaga me bila potpuno napustila. Stalno sam bila pospana i bezvoljna. Nisam mogla ništa da radim, a uz to sam imala jedan stalni bol na temenu koji nikakvi analgetici nisu mogli da smanje. Odmah da kažem da sam ja i ranije verovala u narodnu medicinu, ali mnoštvo travara koji su se oglašavali kroz štampu, radio i televiziju nije ulivalo poverenje. Čitala sam sve i pratila i na kraju se odlučila da se obratim Stevi Mariću. Iz kratkog razgovora sa njim, shvatila sam da on, osim fitoterapije, veoma dobro poznaje i farmakologiju što kod bolesnog čoveka uliva posebno poverenje. Uzela sam njegove biljne preparate i za šećer i za pritisak. Savetovao me je tada da kontrolu šećera uradim za petnaest dana, ali ja nisam imala strpljenja pa sam na kontrolu otišla… Pročitajte tekst do kraja „Šećer i pritisak na normali“

Miroslava Dobrić, penzionerka iz Beograda

Marićevi preparati ulivaju poverenje

Moje zdrastveno stanje se naglo pogoršalo početkom 1994. godine. Istini za volju teško se dolazilo do lekova, ali one kojih je bilo redovno sam uzimala, a i lekari su činili sve što je bilo u njihovoj moći. Međutim, bilo je dana kada sam imala i po tri-četiri napada i kada mi nitroglicerin nije smanjivao bol. Povremeno sam imala takve bolove da sam mislila – ne mogu ih izdržati. Neki poznanici su mi savetovali da pokušam i sa narodnom medicinom, tj. da se obratim nekom dobro travaru ,ali ja sam dugo odbijala da potražim takvu pomoć jer sam imala gorko iskustvo bar sa jednim travarom. Muž je na kraju uspeo da me nagovori da pokušamo sa biljnim preparatima Steve Marića o kome je čitao u štampi. Uzela sam taj njegov mnogo hvaljeni komplet biljnih kapi i čajeva i strogo se pridržavala svih datih uputstava. Uz ovo sam pila i svoje stare lekove jer je i Marić naglasio da nikako ne izbacujem… Pročitajte tekst do kraja „Marićevi preparati ulivaju poverenje“

Ljubinka Spasojević, penzionerka iz Beograda

Ustuknula angina pektoris

Od sredine 1992. naglo sam počela da se zamaram pa ni uz stepenice nisam mogla da idem, a da ne pravim pauzu. Nekoliko meseci kasnije javili su mi se i bolovi ispod grudne kosti. U  početku su bili podnošljivi i ređi, a kasnije su prerasli u napade. Posle niza ispitivanja u Gradskoj bolnici, gde mi je, između ostalog rađen i test opterećenja koji je bio jako loš, postavljena je dijagnoza: angina pektoris. Uprkos silnim lekovima napadi nisu jenjavali. Često su bili takvi da su mi kratili dah. Šta da vam kažem kada su mi za poslednje četiri godine svaka dva-tri dana dolazila kola stanice za hitnu pomoć. Nekoliko puta sam bila u izuzetno kritičnom stanju, ali sam svaki put odbila da idem u bolnicu. Ova zima i proleće su mi doneli najviše problema. Zbog čestih i jakih napada uglavnom sam ležala. Da bi mi koliko-toliko olakšao stanje, brat mi je iz Beograda od travara S. Marića, sredinom maja, doneo neke čajeve… Pročitajte tekst do kraja „Ustuknula angina pektoris“

Radmila Marković, penzionerka iz Niša

Angina pektoris se smirila

Kod mene je sve počelo prvo sa povećanim krvnim pritiskom. Uzimala sam redovno lekove koje mi je lekar prepisao i uz njihovu pomoć uspevala da ga „držim“ na gornjoj granici normale. Međutim, pre pet godina ni lekovi ni dijeta nisu mogli da ga skinu, kretao se oko 110/180-190 pa i 200mm. Nekako u isto vreme počeše da mi se javljaju bolovi iza grudne kosti, ali i neka čudna treperenja i „preskakanja“ srčanih otkucaja. Što je vreme prolazilo bilo mi je sve gore. Napadi su povremeno bili tako jaki da su me vezivali za krevet. U bašti više nisam mogla da radim ni najlakše poslove, a polako sam ostavljala i one u kući. Lekar u Pećincima više nije znao kako da mi pomogne pa me je nekoliko puta slao za Beograd na razne klinike. Ubrzo sam saznala da se kod mene radi o težim obliku ANGINE PEKTORIS. Angina i visok pritisak su me krajem prošle godine potpuno vezali za postelju. Lekovi, koje… Pročitajte tekst do kraja „Angina pektoris se smirila“

Zagorka Vasić, domaćica iz sela Prlova kod Pećinaca

Šećer i pritisak u normali

Kod mene je sve  počelo pre dve godine. Prvo sam se bez objektivnog razloga zamarala, bila sam malaksala i bezvoljna. Ovakvo stanje je trajalo šest-sedam meseci.  Za ovo vreme sam i na telesnoj težini izgubila pa sam odlučila da odem lekaru i vidim o čemu se radi. Analiza krvi je odmah pokazala da mi je šećer povećan na 9,9 mml, ali da su znatno uvećani holesterol i trigliceridi. Lekar mi nije dao nikakve lekove samo mi je savetovao da držim strogu dijetu. Postupila sam po savetu lekara i već posle dva-tri meseca šećer je spao na 7,9 mml, ali se, uprkos dijeti, više nije smanjivao. Početkom februara ove godine uzela sam od Steve Marića jedan komplet za dijabetes jer sam bila čula da su njegove kapi i čajevi mnogima pomogli da regulišu šećer. Mesec dana kasnije analiza krvi je pokazala da je moj šećer spao na 5,5 mml. To je bio opravdan razlog da sa Marićevim preparatima nastavim. Kada sam potrošila i… Pročitajte tekst do kraja „Šećer i pritisak u normali“

Đurđinka Samardžija, penzionerka iz Novog Sada

Lekar je bio iznenađen

U selu Rasinci kod Pirota, kao u ona dobra stara vremena, žive i rade četiri generacije porodice RISTIĆ, najstariji Dragomir (82), sin mu Božidar (60) sa suprugom i sinom Jugoslavom sa njegovom suprugom i decom. Složno i zadružno, baš kako su nekada živeli i naši stari, svako od ukućana od najstarijeg do najmladjeg ima svoje zaduženje. Jedino što je ovu harmoniju poslednjih desetak godina remetila BOŽIDAREVA bolest. Po zanimanju građevinski radnik dugo je zbog ANGINE PEKTORIS odlagao predloge lekara da ide u invalidsku penziju. Na kraju je morao da napusti radni odnos jer su anginozni napadi bili sve češći i sve jači. Po prirodi radan, penzionerski život se Božidaru nije uklapao u njegovu ličnu filozofiju pa je nastavio da radi na imanju prkoseći bolesti koja ga je na kraju obrvala. Sve češće je odlazio lekarima u Pirot i Beograd. Za poslednjih šest godina nekoliko puta je i u bolnici ležao. Početkom prošle godine zdravstveno stanje mu se veoma pogoršalo pa je prebačen… Pročitajte tekst do kraja „Lekar je bio iznenađen“

porodica Ristić, selo Rasinci kod Pirota

Spomenka se oporavila

Sve nas je šokirala vest da je skener kod mame otkrio infarkt mozga. Lekari su joj prepisali lekove za cirkulaciju i smanjenje holesterola, koji je bio znatno iznad normale, ali mnoge od ovih lekova smo morali da kupujemo jer su se nalazili izvan  onih što se dobijaju na recept. Mama je bila i fizički i psihički u veoma teškom stanju jer nikako nije mogla da se pomiri sa svojom gotovo totalnom pasivnošću. Dodatno su je mučili nesnosni svrab i bolovi u tabanima što joj je ograničavalo i kretanje. Vest, koju sam našla u novinama, da bi našoj majci mogli da pomognu biljni preparati travara Steve Marića, iskreno da kažem, nisam shvatila ozbiljno, ali sam ipak uzela neke njegove biljne preparate. Jedino što smo zapazili mama je posle prvog kompleta bila  smirenija i boljeg raspoloženja pa smo sa ovim nastavili. Posle drugog kompleta počeo je da joj se vraća govor, ali je i levom rukom počela da se služi. Što ju… Pročitajte tekst do kraja „Spomenka se oporavila“

Spomenke Lukić, domaćica iz Draginca kod Loznice

Tahikardija i blok grane

Na tahikardiju sam već bila i navikla. U početku mi je nailazila povremena, ali što sam više zalazila u godine tahikardija je bila sve češća. Bili su to pravi napadi propraćeni „preskakanjem“ otkucaja srca. Uprkos tome ponašala sam se dosta pribrano, ali kada sam pre dve godine imala jedan jak napad prebacili su me u bolnicu. Odmah sam priključena na aparate. Posle niza ispitivanja lekar mi je saopštio da, osim tahikardije, imam i blok leve grane. Dobila sam odgovarajuću terapiju, ali uprkos sjajnim lekovima i brizi lekara napadi nisu posustajali. Napadi nisu, ali ja jesam jer sam i od najmanjeg fizičkog napora posustajala. Postepeno sam odustajala i od najlakših kućnih poslovima, pa i od igre sa unučićima. Ukućani, rodbina i poznanici su se prosto čudili šta se to samnom dogodilo jer sam ja po prirodi osoba koja ne ume da lenčari. Strašno mi je padalo to što sam bila beskorisna i nemoćna da bilo šta promenim. Za ljude koji su navikli… Pročitajte tekst do kraja „Tahikardija i blok grane“

Ivanka Gronilović, penzionisana službenica iz Sombora

Srce mi je ponovo u formi

Visok pritisak je rano počeo da me gnjavi. Lekove koje su mi prepisivali doktori redovno sam uzimao, ali je moj posao bio takav da nikada nisam imao pravog odmora. Stalna putovanja, živci napeti, više neuredan nego uredan život, svakodnevno su mi uzimali pomalo zdravlja. Pre deset godina poče i srce da me muči. U početku sam imao retke i ne tako jake bolove koji su počinjali iza grudne kosti i širili se prema vratu i levoj ruci. Kada sam shvatio da je vrag odneo šalu prihvatio sam savet lekara da odem na detaljno ispitivanje. Nije im trebalo mnogo vremena da ustanove da pored visokog krvnog pritiska koji se kretao 230/120, imam i ANGINU PEKTORIS. Čuo sam već bio za ovu bolest, jer je od nje u prevremenu penziju otišao jedan moj kolega, ali sam bio ubeđen da mene neće tako lako slomiti. Međutim, bolovi su mi bivali sve jači i sve češći. Povremeno sam išao na bolovanje, ali se moje stanje… Pročitajte tekst do kraja „Srce mi je ponovo u formi“

Miroslav Vučković, penzionisani vozač iz Batočine

Srce se oporavilo

Sa šezdeset pet godina postao sam veoma ozbiljan bolesnik. To što je počelo da mi se dogadja 1987. nije došlo iznenada jer sam više od deset godina „vukao“ povećan šećer u krvi. Na već stari dijabetes nadovezao mi se OSCILIRAJUĆI PRITISAK  koji se kretao od 140/80 do 200/100 mm, sve češće sam imao bolove ispod grudne kosti i gušenje. Lekari u Kliničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ su mi sredinom 1987. predložili da prihvatim operaciju. Nisam imao kud. Tada su mi ugrađena tri baj-pasa. Na moju veliku žalost i posle ovog zahvata problemi sa srcem nisu prestali. Pritisak je i dalje oscilirao, imao sam bolove i gušenje, a šećer mi je bukvalno „podivljao“ pa su mi lekari dotadašnju terapiju zamenili insulinom. Od tada se moje zdravstveno stanje stalno pogoršavalo. Ono što mi je najteže padalo bilo je što me svaki fizički napor zamarao. EKG je svaki put pokazivao da je srce u sve lošijem stanju. Moj kardiolog je bio jako zabrinut. Po… Pročitajte tekst do kraja „Srce se oporavilo“

Svetomir Radovanović, penzioner iz Sopota

Ovako se može još sto godina

Da je moje  zdravstveno stanje pre jedanaest godina bilo veoma ozbiljno govori i podatak da sam u četrdeset osmoj godini zbog OSCILIRAJUĆEG KRVNOG PRITISKA I KARDIOMIOPATIJE morao da odem u invalidsku penziju. Nekoliko godina ranije  pritisak mi se kretao od onog ispod normale pa do 120/200 mm živinog stuba. Da jedna nevolja ne ide sama srčani mišić mi je napao virus koji je izazvao pravi darmar. Lekar mi je tada umesto Nifelata propisao Prinorm, ali se moje stanje nije bitno promenilo. Česti napadi uslovljavali su i česte dolaske lekara stanice za hitnu pomoć. Pre dve godine javio mi se BLOK LEVE GRANE sa poznatim pojavama: usporenim radom srca, napadima vrtoglavice i veoma usporenim pulsom što mi je zadavalo najviše problema. Sve ovo je uslovljavalo moju opštu fizičku slabost jer sam se i od najmanje fizičke aktivnosti zamarao, a pluća mi ostajala bez kiseonika. Lekar mi je otvoreno rekao da mi je srčani mišić jako oslabio i da svega moram da… Pročitajte tekst do kraja „Ovako se može još sto godina“

Jovan Vukićević, inženjer u penziji, iz Zrenjanina

Oporavlja ceo organizam

Do pre tri godine nikada ozbiljno nisam bio bolestan. Verovao sam da će tako i ostati, ali sve češće je počela da me boli glava, nastupiše i neke nesvestice i niz drugih smetnji poče da mi zagorčava život. Lekari konstatovaše da mi je skočio pritisak. Dobijao sam neke lekove koje sam  uredno uzimao, ali me ta, za mene čudna bolest, jednoga dana sasvim obori. Pritisak skoči na 295/125 mm. Iako o tom oboljenju nisam imao detaljnija saznanja znao sam da to ne „miriše“ na dobro. Lekari su mesec dana pokušavali da tako visok pritisak skinu, ali im to nije polazilo za rukom. Otvorene prognoze su bile da mi preti šlog . Ubrzo mi se to i dogodilo: šlog je zahvatio celu levu stranu i oduzeo mi govor. Smestiše me u bolnicu. Lekari su činili sve da  mi pomognu, ali sam se ja veoma teško i sporo oporavljao. Posle izvesnog vremena me uputiše kući. Leva ruka i noga su bile potpuno nemoćne, veoma… Pročitajte tekst do kraja „Oporavlja ceo organizam“

Miodrag Petrović, fotograf iz Kragujevca

Biljke normalizovale krvni pritisak

Mama u početku na pritisak nije obraćala neku posebnu pažnju. Pila je lekove za snižavanje pritiska i nije se mnogo žalila. U početku je katkad zaboravljala da uzme lek, ali s godinama je shvatila da će tablete za snižavanje pritiska morati da uzima celog života pa se sa tim pomirila. Poslednjih petnaestak godina se strogo pridržavala svih lekarskih saveta, ali i  pored toga pritisak joj je stalno bio visok pa je često dostizao i 140/200 mg živinog stuba. To je bio razlog što sam se plašila da će joj stradati srce. Moje slutnje su se ubrzo ostvarile jer se sve češče žalila na srčane smetnje. Veoma me bilo zabrinulo to što je srce  počelo da joj popušta pa sam stalno tragala za nekim lekom koji bi joj pomogao. Nekoliko poslednjih godina imala je često gušenje, aritmiju i ono neprijatno lupanje zbog koga bi uvek izbledela u licu. Često je imala i bolove ispod grudne kosti pa je lekar bio mišljenja… Pročitajte tekst do kraja „Biljke normalizovale krvni pritisak“

Dušica Ikonić iz Čačka

Biljke skinule pritisak

Do pre osam godina nisam ni znala šta znači imati visok krvni pritisak, ali eto od tada sam počela da shvatam da je to bolest koju ni neprijatelju ne bih poželela. U početku se uz lekove mogao podnositi, ali kada je dostigao vrednost oko i preko 140/240 i uprkos lekovima ostajao na toj visini, verovala sam da tako neću moći dugo da izdržim, a izdržala sam punih osam godina. Za to vreme nekoliko puta sam radi ispitivanja ležala u bolnici, jer su lekari hteli da pronađu uzrok zbog čega je tako visok. Zadnji put su mi otvoreno rekli da je uzrok ostao nepoznat i da to nije redak slučaj. Pored toga često sam imala anginozne bolove iza grudne kosti, padala sam u depresiju i imala paklene glavobolje. Gutala sam silne lekove ali od njih nije bilo pomoći. Bila sam očajna i jedina svetla tačka u mom životu bila su mi deca, naročito unučići. Za sve ovo vreme ja sam pokušavala… Pročitajte tekst do kraja „Biljke skinule pritisak“

Jelica Stajkić, penzionerka iz Podgorice

Majka je bila na kraju snage

Majka Marija je do pre dve godine bila uglavnom zdrava osoba. Rodila je četvoro dece pa razumljivo da na sebe i nije mnogo mislila zato se bolest pojavila gotovo iznebuha. Istina – priča njen sin, gospodin Zoran Djurić – majka se i ranije povremeno žalila na bolove i mučninu u stomaku, ali to niko od nas, pa ni ona, nije vezivala za srce. I to je tako trajalo sve do prošle godine u proleće kada je sve češće imala bolove ispod grudne kosti, mučninu, povraćanje i malaksalost. Prvi infarkt imala je 24.marta prošle godine kada smo je odmah smestili u bolnicu gde je ostala dvadesetak dana. Od tada joj je iz dana u dan bivalo sve gore. Drugi infarkt dobila je maja ove godine. Pošto više nije mogla da se kreće stalno je bila vezana za postelju. Uza sve ovo i krvni pritisak joj je stalno varirao. Ona je inače bila veoma vitalna i vedrog duha, ali ju je sve ovo i… Pročitajte tekst do kraja „Majka je bila na kraju snage“

Zoran Đurić, iz Valjeva

Aritmija je nestala

Do pre godinu dana u suštini sam bio zdrav čovek. Jedino me nekih 4-5 godina mučio takozvani PUŠAČKI BRONHITIS koji je bio neprijatan i za mene, ali i za moju okolinu. Lekari su mi davali lekove, ali i savete da prestanem sa pušenjem. Ali… Ovo moje „ali“ razumeće samo strasni pušači. I dalje sam pušio i veoma bučno kašljao naročito posle jutarnjeg buđenja. Ko zna dokle bi sve to tako trajalo da pre godinu dana nisam primetio da mi srce povremeno „preskače“. Kada je ovo učestalo obratio sam se lekaru. Kardiolog je odmah postavio dijagnozu: ARRHYTHMIA EXTRASYSTOLICA, što znači da povremeno imam nepravilan srčani ritam koji uzrokuju prevremene kontrakcije srca. Uz sve ovo povremeno sam imao i visok krvni pritisak. Dobio sam odgovarajuće lekove, ali i savet da što pre ostavim duvan. Od lekova mi nije bilo bolje, a što se tiče pušenja sve je ostalo po starom. Sticajem okolnosti u Vrnjačkoj Banji proletos upoznao sam lekarku koja je otkupila jednu… Pročitajte tekst do kraja „Aritmija je nestala“

Velimir Nedić, slikar iz Beograda

Ja sam preporođena

ANGINU PEKTORIS imam već petnaest godina ali, da mi nije bilo visokog pritiska koji se uglavnom kretao oko 120-240mm, angina mi nije zadavala veće probleme. Međutim, ovo prošlo proleće me urnisalo. Naime, od kraja februara pa sve do kraja juna ekipa Hitne pomoći mi je gotovo svakodnevno dolazila u kuću. Imala sam dnevno i po 2-3 napada. Na kraju sam verovala da će me jedan od tih napada i dokrajčiti. Nikada nisam mogla ni da zamislim koliko taj naš srčani mišić može da izdrži! Napadi su me užasno iscrpljivali pa sam se jako loše osećala i kada ih nije bilo. Zamarala sam i samo posle  nekoliko koraka, a o penjanju stepenicama nisam smela ni da pomislim. Da zlo bude veće, analizom mi je ustanovljeno da u mokraći imam mnoštvo bakterija. Možete li onda da zamislite kako sam se osećala?! Po ceo dan sam gutala silne lekove, a od njih mi ništa nije bilo bolje. Ja, koja sam celog života stalno… Pročitajte tekst do kraja „Ja sam preporođena“

Budimka Milosavljević, iz Beograda

Srce radi normalno

Od srca bolujem već deset godina. Uz to sam stalno imala visok pritisak – izlazio je i na 200/120, brzo sam se zamarala i veoma mi je teško padao svaki fizički posao, ali ja sam se nekako borila. Sin me je dovodio ovde u Beograd na pretrage. Tada su mi ljekari ustanovili da imam ZAKRČENJE SRČANE ARTERIJE  i da mi krv nije dobra. Dali su mi ljekove i savjetovali da radi visokog pritiska držim dijetu. Tako sam godinama ljekovima i dijetom uspijevala da smirim i srce i pritisak, ali od prošle godine pa sve do proljetos iz dana u dan mi  je bivalo sve gore. Prije tri mjeseca nisam mogla da napravim ni nekoliko koraka, a da ne stanem, stalno me nešto vuklo da ležim. Ponekad mi se činilo da će mi srce svakog trenutka stati. Iz kuće sam mogla da izadjem samo rano ujutru i  pošto sunce zadje. I noge su mi stalno bile otečene a pritisak visok, ne… Pročitajte tekst do kraja „Srce radi normalno“

Jelka i Rajko Tintor, iz Leštana

Vera je izlečila migrenu, a ja slabu cirkulaciju uz Stevine kapi

Vera već 7-8 godina pati od MIGRENE. Česti napadi su je bukvalno izbacivali iz normalnog koloseka i samo oni koji imaju slične tegobe znaju kako je to teška i nesnosna bolest zbog koje se ni dana ne sme ostati bez analgetika koji smanjuju bolove. Šta sve nije probala, ali je bolest ostala uporna! Iz štampe je saznala da bi mogli da joj pomognu Marićevi biljni preparati pa ih je odmah nabavila. Već kada je potrošila prvu polovinu kompleta čajeva i kapi osetila je da su joj glavobolje redje i manje. Kada smo ustanovili da je Veri od ovih Marićevih preparata bolje ja sam se zainteresovao i pročitao uputstvo koje je uz njih dobila. Iz toga sam zaključio da bi ovi preparati mogli i meni da pomognu jer ja dugo patim od SLABE CIRKULACIJE, trnu mi noge, a u zadnje vreme imam i česte probode u predelu srca. Lekari mi na srcu nisu našli ništa, a ove probode su tumačili da su reumatskog… Pročitajte tekst do kraja „Vera je izlečila migrenu, a ja slabu cirkulaciju uz Stevine kapi“

bračni par Vera i Dragoslav, iz Užica

Epileptični napadi su prestali

Slobodno objavite i pišite o našem sinu NIKOLI jer će to biti vid naše zahvalnosti travaru Stevi Mariću čiji su biljni preparati pomogli našem detetu. Povezala nas je bolest našeg sina NIKOLE. Nikola sada ima pet i po godina, ali je već od sedmog meseca života postao bolesnik. Tada su se javilii prvi znaci bolesti koja se manifestovala slabom motorikom desne ruke i noge. Lekari su ubrzo uspostavili dijagnozu: hemiparesis dex. S obzirom na to da je kod njega ovaj neurološki deficit bivao sve ozbiljniji, na neurološkoj klinici u Beogradu su nam predložili operaciju kojom bi se smanjio pritisak likvora na kičmenu moždinu. Operacija je uspešno izvedena i Nikola je počeo normalno da se razvija. Verovali smo da su time svi njegovi i naši problemi rešeni, ali krajem prošle godine Nikola je počeo da dobija EPILEPTIČNE  napade koji su se do tada javljali svakih dvanaest do petnaest dana. Uzimao je lekove kojima je trebalo da se smanje nadražljivost centralnog nervnog sistema,… Pročitajte tekst do kraja „Epileptični napadi su prestali“

Duško Milenković, iz Čačka

Ona je danas potpuno druga osoba

Šta da vam krijem! Moje psihičko stanje je bilo očajno. To što nisam mogla normalno da komuniciram sa svojima, bilo je ravno paklu. Lekovi bi me samo trenutno smirili, a posle njihovog dejstva je nastupala drhtvica i sve ono teško i mučno koje je vodilo u bezizlaz. Čuli smo za Marićeve biljne preparate pa smo ih odmah uzeli. Čovek nam ništa nije obećao, ali nas je zamolio da mu javimo kako se osećamo. Ja sam promene nabolje osetila vrlo brzo. Da ne duljim: Posle prvog kompletaja ja sam potpuno zdrava.

Ilinka S, iz Kruševca

Više od dve decenije nesanice

Moja NESANICA traje dvadeset pet godina. Pitate me kako sam izdržala?! To samo ja znam. Ipak, sve to vreme, u meni je tinjala nada da to ne može večno da traje, ali je vreme „curilo“, a meni je s godinama bivalo sve teže. U stvari sve je i počelo nesanicom i nervozom. Kada sam se konačno obratila lekarima ispitivanja su pokazala da sa mojom štitnom žljezdom nešto nije u redu i da mi je pritisak povišen. Ali znate kako to biva kada je čovek mlad – on ne pridaje bolesti potrebnu važnost pa sam tako i ja, sve dok nisam zašla u „neke“ godine, verovala da ću se i ja jednoga dana, odnosno noći, ispavati. Koristila sam lekove koje su mi lekari davali, ali njihovo dejstvo je bilo kratkog daha. Po savetu lekara nekoliko puta sam boravila i na Zlatiboru u specijalizovanom centru za bolesti štitne žljezde. Zanimljivo je da ni tamo nisam spavala više od nekoliko sati noću (sat… Pročitajte tekst do kraja „Više od dve decenije nesanice“

Bosiljka Sadiković, iz Sombora

Pritisak sveden na normalu

Ja sam inače osoba koja nikada nije mirovala. Uvek sam bila u pokretu i volela sam da radim, a bolest me bila potpuno izbacila iz normalnog života. U početnu visok pritisak, a kasnije još i česti napadi angine pektoris su me potpuno slomili. Stalno sam bila bezvoljna, umorna, a nekada mi je bilo teško napraviti i desetak koraka preko sobe. Radila sam kao službenik u jednoj velikoj firmi, ali me je bolest naterala da odem u prevremenu penziju. Prema lekarskim nalazima ja u stvari nisam imala bolesno srce, ali mi je stalno bila „duša u nosu.“ Ispod grudne kosti često sam osećala neku tegobu i stezanje pa sam po savetu lekara, često uzimala nitroglicerin. Pritisak me mučio na svoj način, ali mi je srce zadavalo mnogo veće probleme. Ove zime sam nedeljno imala i po 2-3 napada. Često je dolazila i hitna pomoć. Verujte da mi se život bio smučio. Lekari su za mene činili sve što su mogli, a… Pročitajte tekst do kraja „Pritisak sveden na normalu“

Verica Novakov, iz Bačke Palanke

Doktore, hoćete li mi verovati?

Nakon dva pretrpljena infarkta, morao sam po savetu lekara u prevremenu penziju, ali stezanje, gušenje, preskakanje i bol iza grudne kosti nisu jenjavali – najčešće su se javljali u stanju mirovanja. Lekari su sada postavili još jednu dijagnozu: ANGINA PEKTORIS. Razni lekovi, uz obavezni nitroglicerin koji je uvek morao da bude „pri ruci“, postali su moja svakodnevica. Na takav život nisam bio navikao, ali da bar tako i ostade ni pola jada! Eto vidite i od zla ima gore – prihvatiše me i druge bolesti. Počeše da me bole bubrezi. Lekari ustanoviše upalu bubrega i bešike, što mi ni danju ni noću nije dalo mira. Bolovi? Nisu to bili obični bolovi, već takvi, koji su me ostavljali bez daha. Na ultrazvuku mi otkriše da na jetri imam cistu veličine 1,5cm i presavijenu žučnu kesicu. Srce još više popusti, pa mi ne dozvoljava da se krećem ni onoliko koliko su mi ponekad bolovi dozvoljavali. Uz sve ovo lekari mi predlažu operaciju… Pročitajte tekst do kraja „Doktore, hoćete li mi verovati?“

Stojan Panić, iz Kikinde

Moja majka nema više nikakve bolove iza grudne kosti

Moja majka već petnaestak godina ima visok krvni pritisak. Poslednjih godina stanje se baš pogoršalo. Ona je sve vreme redovno uzimala lekove koje su joj lekari propisivali i strogo se pridržavala njihovih saveta, ali pritisak je stalno bio visok. Unazad pet godina počelo je da joj popušta i srce. Lekari su postavili dijagnozu: ANGINA PEKTORIS. Od lekova je uzimala dilcoran, nifetal, a pri napadima nitroglicerin, ali joj je sve to u poslednje vreme slabo pomagalo – imala je veoma jake bolove iza grudne kosti, gušenje i aritmiju. I ja i svi oko nje smo znali da se angina pektoris ne leči, ali njeno je stanje iz dana u dan bivalo sve gore, pa je gotovo bila vezana za postelju. Pritisak joj je stalno bio visok, a lekovi koje je za njega uzimala nisu mogli da ga snize ni za nekoliko podeljaka. Zbog bolova koje je imala u grudima bila je uobrazila da su joj i pluća obolelela, pa smo je… Pročitajte tekst do kraja „Moja majka nema više nikakve bolove iza grudne kosti“

Živka Bogićević, iz Loznice

Nemam više tremu

U srednjoj školi bila sam odlična učenica i trema mi je bila nepoznata. Prelaskom na fakultet sve mi se nekako promenilo – strepela sam od svakog ispita. To je često bio razlog da se na ispitu spetljam i padnem iako sam ga temeljno spremala. Koleginice su me savetovale da uzimam sedative. Probala sam i to, ali su mi od sedativa misli bile usporene kao da nisu moje. Rezultati su bili porazni. Pred ispit sam dobijala i lupanje srca koje ništa nije moglo da smiri. Na kraju sam se, po savetu starijih, obratila travaru Stevi Mariću. Čovek mi je dao neke kapljice i čajeve i, gle čuda!  Već posle nekoliko dana sam se osećala smirenija. Krajem januara sam otišla na ispit. Ne mogu da kažem da nisam imala tremu, ali to nije bila ona drhtavica koja mi je vezivala jezik. Ispit sam položila bez problema i bez uobičajene blamaže. Stevine čajeve i dalje uzimam jer ide junski rok

Aleksandra Milošević, iz Mladenovca

Steva Marić je zaslužio da se o njemu čuje

Steva Marić je zaslužio da se o njemu čuje, ne samo kao o dobrom čoveku već i kao o izuzetnom dobrom travaru. Ovo govorim iz vlastitog iskustva jer me Steva bukvalno digao na noge. Da bih bila jasnija moram početi od početka jer moja bolest nije nastala preko noći. Ja sam podosta godina imala visok krvni pritisak koji mi je najverovatnije i oštetio srčani mišić pa su mi pre nekoliko godina lekari postavili ovu dijagnozu: ANGINA PEKTORIS, a u produžetku ovoga stoji i: „koncentrična hipertrofija leve pretkomore“. Česti i ponekad nesnosni bolovi ispod grudne kosti, veoma visok krvni pritisak i gušenje u grudima, često su me vezivali za krevet. Za mene je svaka fizička aktivnost predstavljala problem. Zamarala sam se ako malo brže pređem preko sobe, a odlazak do obližnje samoposluge mi je u poslednje vreme predstavljalo pravi problem jer sam taj, inače kratak put prelazila kao da je kilometrima dug. Osim toga i noge su me jako bolele. Lekari… Pročitajte tekst do kraja „Steva Marić je zaslužio da se o njemu čuje“

Katica Stojšin, iz Novog Sada

Glavobolje su potpuno prestale

nedavno sam pročitala u našoj štampi da objavljujete priče ljudi koji su se preporodili zahvaljujući Vašim biljnim sastavima. Iako ne spadam u teške bolesnike, smatram da treba pisati i o onim bolesnicima koji su bolovali od manje teških bolesti, a koji su se, zahvaljujući Vašim biljnim sastavima, vratili u normalne tokove života. To je bio razlog da se odlučim i podsetim Vas na svoj slučaj jer znam mnogo ljudi koji su patili od iste bolesti od koje sam godinama bolovala i ja. Verujem da će čitaoce zanimati da sam dvadeset pet godina patila od GLAVOBOLJE, da su me za to vreme lečili i naši i nemački lekari, ali su mi samo trenutno olakšavali bolove jer su se ponovo ponavljali čim sam prestajala da uzimam propisane lekove. Po savetu prijatelja obratila sam se Vama. Uzela sam Vaše biljne sastave, koristila ih po uputstvima mesec dana i moje glavobolje su potpuno nestale. Od tada je prošlo dvanaest meseci, a glavobolje se nikada više nisu… Pročitajte tekst do kraja „Glavobolje su potpuno prestale“

Koviljka Jovanović, iz Minhena

Pritisak u normali, srce radi kao nekada

Ranije sam bila uglavnom zdrava, ali unazad nekoliko godina  zdravlje je počelo da mi popušta. Lekari su mi rekli da imam visok krvni pritisak, ali da mi ni srce nije u redu. Redovno i uredno sam uzimala sve lekove koje su mi prepisivali, ali čim bi lekovi nestali sve bi bilo po starom – vraćali su se isti problemi jer je pritisak skakao znatno iznad normale, a srce je ponekad pretilo da će stati. Pored ovoga imala sam veoma slabu cirkulaciju krvi pa su mi noge i ruke stalno bile hladne. Sve ovo uticalo je i na moje živce. Nailazili su dani kada ništa nisam mogla da radim, čak ni da govorim, a povremeno sam se potpuno oduzimala. Tada mi se činilo da neću ni živeti dugo, a jedva da sam imala četrdeset godina života. Lekari u našem mestu su činili sve da mi pomognu. Ja sam slušala njihove savete, redovno pila lekove, ali, shvatite, bila sam mlada i sve… Pročitajte tekst do kraja „Pritisak u normali, srce radi kao nekada“

Katica Jovanov, iz Bašaida

Antistres me spasao

Ja sam pre tri godine bukvalno bila izgubljena i za porodicu i za sebe samu. Bol ispod grudne kosti mi se često javljao lako sam se zamarala, ili bolje rečeno,  ja sam stalno, hronično bila umorna, a iz ogledala me posmatralo bledo i izmenjeno lice. Cirkulacija krvi mi je bila veoma loše pa su mi zbog toga noge i ruke stalno bile hladne. Pored toga sve vremenske promene su se na meni ogledale kao na barometru, a imunitet mi je bio tako slab da me ni jedna prehlada nije mimoilazila. Gutala sam gomile lekova bez kojih nisam smela da izadjem iz kuće. Veoma teško sam podnosila gradsku gužvu, a posebno vrućinu. Sve ovo je činilo da sam veoma retko izlazila iz kuće, a često mi je i sama pomisao na izlazak pričinjavala neprijatnost. Od lekova koji su mi lekari davali nije mi bilo bolje. Bivalo je dana kada sam smatrala da se nalazim u bezizlazu. O nekom alternativnom lečenju nisam… Pročitajte tekst do kraja „Antistres me spasao“

Nada Ćirović, iz Mladenovca

Kapi za srce

Ja više nisam mogao da hodam i prestao sam da izlazim iz kuće. Bio sam stalno sve umorniji, a bol u grudima bio je sve češći. Sin mi je iz Beograda doneo BIO-TEO komplet čajeva i kapi za srce i ja sam počeo da ih pijem bez neke nade, međutim, prevario sam se! Svakim danom osećao sam sve veću snagu. Prvo sam počeo duže da sedim ispred kuće, a posle drugog kompleta, opet sam sa starim društvom išao u duge šetnje, a i po kući sam počeo da radim.

Petar Ilić, penzioner iz Novog Sada

Česta pitanja korisnika

Preporučuje se konzumiranje dva kompleta ili dve bočice u kontinuitetu, uz primenu pravilnog higijenskog-dijetetskog režima i poštovanje propisane redovne terapije od strane lekara. Posle dva kompleta može se napraviti pauza od nedelju dana pa nastaviti sa sledećim. Obično prve godine korisnici popiju između 2 i 8 kompleta, a zatim po jedan ili dva godišnje.

Uz upotrebu biljnog kompleta ili kapi nemojte smanjivati ili izbacivati lekove bez prethodne konsultacije sa vašim lekarom i izvršene objektivne zdravstvene kontrole koja se preporučuje posle svaka dva kompleta ili češće.

Između unošenja potrebnih lekova i kapi preporučuje se da se prave pauze 30-60 minuta, a može i nekoliko sati kao i kod pojedinih vrsta hrane.

Takve osobe mogu da uzimaju po 5 kapi i duži vremenski period od 7 dana, odnosno tokom celog prvog kompleta, zatim povećavati dozu kod drugog kompleta na onoliki broj kapi pri kojima se najbolje osećate, ali do maksimalne doze od 30 kapi.

Ne. Drugi i naredni biljni kompleti se piju odmah sa po 30 kapi. Ako je nekom odgovaralo da ostane pri prvom kompletu npr. na 15 kapi, sa 15 kapi piće i naredni komplet, ali može da pokuša, ukoliko mu odgovara, i da poveća broj kapi do maksimalnih 30 kapi.

Uzimanje biljnih kapi u vidu kompleta se preporučuje jer one međusobno imaju sinergističko-dopunjujuće dejstvo i na taj način najbolje i najbrže deluju na zdravlje kardio-vaskularnog i nervnog sistema, kao i na oporavak čitavog organizma.

Cilj našeg delovanja je maksimalno pomoći, a nikako naškoditi što je ostvarivo pošto su ovo prirodni proizvodi bez kontraindikacija ukoliko se pravilno uzimaju. Da bi čoveku maksimalno pomogli mi vršimo kombinaciju pojedinačnih proizvoda i kompleta kako bi delovali na organizam celovito na fizičkom (hemijskom) planu. Ne treba zaboraviti da je čovek-ćelija, celina:

  1. materijalnog (hemijskog) - pri čemu mi delujemo našim proizvodima,
  2. psihobioenergetskog (gde takođe mi delimično delujemo na bioenegetske procese u ćeliji) i
  3. duševno-duhovno.

Na psihobioenergetsko i duševno – duhovno deluje sam čovek na sebe svojim radom tj. načinom života gde veliku ulogu ima sredina u kojoj živi. Zbog svih tih faktora mi ne možemo nekome obećati ili proreći isceljenje, ali možemo pokušati.

U čoveku-ćeliji se odvijaju vidljivi i nevidljivi procesi u organizmu. Kakve će se promene dešavati u ćeliji i u nama samima zavisi od naše slobodne volje tj. izbora.

Teško je i danas dati odgovor na pitanje šta je čovekova bolest.

Mogli bi reći: čovekova bolest je opomena da ima i dušu, ona dođe i opet prođe kao san, kao opomena!

Zato celovite metode i sam čovek načinom ishrane, života i rada najbolje pomažu.

Kontakt