Antistres – biljne kapi br. 33 ZA UBLAŽAVANJE STRESA I OPUŠTANJE

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 13316/2018

grb Ministarstva zdravlja Republike Srbije
 

1200RSD

 • Ublažava nervnu napetost, nervozu i neurasteniju
 • Pomaže kod nesanice i migrene (jake glavobolje)
 • Smanjuje stres, razdražljivost, lupanje srca
 • Pomaže kod nervoznog stomaka
 • Ublažava simptome PMS-a
 • Ublažava meteorološku bolest
 • Stabilizuje funkcije nervnog sistema

Napomena: Može se koristiti preventivno. Mogu ga koristiti i osobe koje piju lekove.

1200RSD

Antistres – biljne kapi br. 33
ZA UBLAŽAVANJE STRESA I OPUŠTANJE

1200 RSD

Pozovite nas na: 062/336-336

 

Opis

Koje su najbolje biljke za umirenje i opuštanje?

Opis proizvoda:

Antistres biljne kapi br. 33 koje povoljno deluju na nervni sistem su dodatak ishrani na bazi ekstrakata korena sa rizomom valerijane (Valeriana officinalis), lista matičnjaka (Melissa officinalis ) i cveta lavande (Lavandula angustifolia Mill.). Koren sa rizomom odoljena, list matičnjaka i cvet lavande mogu da pomognu održanju mentalnog zdravlja i dobrih kognitivnih sposobnosti, kod nesanice, za opuštanje od napora i stesa.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA: Odmeriti 30 kapi u 30 ml (rakijska čašica) vode, soka ili vina i popiti 2-3 puta dnevno.

NETO KOLIČINA: 50 ml

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 13316/2018 Od: 20.09.2018.

Umesto da pijemo lekove, okrenimo se prirodi. Priroda ima rešenje za stres! Bio-Teo centar, čuvar vašeg zdravlja i lepote, sastavio je prema staroj recepturi sjajnu formulu pod sloganom prirodom protiv stresa – biljne kapi br. 33, Antistres na bazi valerijane, matičnjaka i lavande.

Pogledajmo detaljnije šta svaka od ovih biljaka sadrži koje aktivne materije i kako one deluju na naš organizam.

1. VALERIJANA (Valeriana officinalis) ili odoljen, macina trava, dolin, kozlić, špajka…

valerijana, odoljen ili macina travaAktivne materije: Etarsko ulje, skrob sluz, guma, kafetaninska kiselina, glikoze, soli, alkaloidi, haterozidi, smole, organske kiseline.

Lekovito delovanje: Uspostavlja nervnu ravnotežu, deluje na centralni nervni sistem, smanjuje spazam glatke muskulature, reguliše rad srca. Koristi se kod lečenja neurastenije, neuroza, histerije, hipersenzibiliteta, astme na nervnoj osnovi, nesanice, tahikardije, nervoze srca, krvnog pritiska, pojačava izlučivanje žuči. Preporučuje se u lečenju nervne glavobolje koju uzrokuju grčevi zbog nadimanja, omaglice i vrtoglavice.

2. MATIČNJAK (Melissa officinalis) ili majčina ljubica, matočina, melisa, pčelinja ljubica, pčelinjak, limunika, arbaroža…

Aktivne materije: Citral, geraniol-aldehid, citronelal, kamfor, tanin, aglikon, i neke gorke supstancije. Sveži listovi sadrže takođe vitamine i enzime.

Lekovito delovanje: Matičnjak ima toliko širok spektar blagotvornog dejstva na organizam da se koristi i kao lekovita i začinska i aromatična biljka. Prvi su Arapi počeli da kuvaju čaj od matičnjaka protiv napetosti i depresije. Sa tom praksom se nastavilo i u Srednjem veku, a vidari su ga preporučivali i protiv nesanice, poremećaja u metabolizmu i varenju, kao i za bolji apetit. U Francuskoj je ovo biljka za uklanjanje umora i glavobolje. Radi bolje delotvornosti, kombinuje se sa valerijanom i kamilicom. Izvanredno je sredstvo za sva srčana oboljenja. Koristi se kao sredstvo za umirenje i opuštanje, kod nervnih kriza, melanholije, histerije, hipohondrije, kod svih depresivnih stanja, fizičkog ili intelektualnog zamora.

3. LAVANDA (Lavandula angustifolia Mill.) ili despić, lavandula, marijanac…

Aktivne materije: Etarsko ulje: linalil-acetat, geranil-acetat, geraniol, linalol, cineol, kumarin, borneol, limonen, linalil, geramil-butirat, zatim derivati propionske i valerijanske kiseline, tanini.

Lekovito delovanje: Lekovita biljka lavanda karakteristčna je po svojoj lepoj ljubičastoj boji i aromatičnom mirisu. Godinama unazad lavanda se koristi za pročišćavanje duha i tela. Podjednako je popularna kako u alternativnoj medicini tako i u kozmetičkoj industriji.

Ima umirujuće dejstvo i odlično deluje na psihu, koristi se za lečenje nesanice, glavobolje i anksioznosti. Ranijih godina u nedostatku lekova koristila se za dezinfekciju rana. Upotrebljava se za lečenje organa za varenje, hipertenzije, bronhalne astme, a lavanda je dobra i kod srčanih oboljenja. Lavanda ublažava nadimanje stomaka i umiruje želudac.

Kako se piju kapi?

Uzimaju se jednostavno na pola rakijske čašice vode ili kocku šećera, a deluju gotovo momentalno. Ne izazivaju ovisnost te se smeju slobodno koristiti i duži vremenski period i ne izazivaju pospanost. Budite u najbolja verzija sebe, pokažite se u pravom svetlu, bez stresa i nervoze, onakvi kakvi ste u društvu dragih prijatelja, jer će od sada Antistres biti vaš nerazdvojni saputnik gde god da krenete.

Antistres biljne kapi br. 33 – 100 ml PROIZVODA SADRŽI:

 • Vodeno-etanolni ekstrakt korena sa rizomom odoljena (Valeriana officinalis L. Valerianaceae; DER 1:3, etanol 40% v/v) – 60ml
 • Vodeno-etanolni ekstrakt lista matičnjaka (Melissa officinalis L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40% v/v) – 30ml
 • Vodeno-etanolni ekstrakt cveta lavande (Lavandula angustifolia Mill. L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40% v/v) – 10ml

SASTOJCI: Vodeno-etanolni ekstrakti korena sa rizomom odoljena, lista matičnjaka I cveta lavande.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

Odmeriti 30 kapi u 30 ml (rakijska čašica) vode, soka ili vina i popiti 2-3 puta dnevno.

Osobama koje prvi put uzimaju proizvod, preporučuje se da tokom prve nedelje uzimaju po 5 kapi kako je opisano, druge nedelje po 10, treće po 15 i nadalje do maksimalnih 30 kapi.

Preporučuje se konzumiranje dve bočice u kontinuitetu, uz primenu pravilnog higijensko-dijetetskog režima i poštovanje propisane redovne terapije od strane lekara.

Zemlja porekla: Srbija

Proizvođač: BIO-TEO CENTAR D.O.O., Ive Lole Ribara 76, 26314 Banatsko Novo Selo, Srbija.

Nosilac upisa: BIO-TEO CENTAR D.O.O., Ive Lole Ribara 76, 26314 Banatsko Novo Selo, Srbija.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 13316/2018 Od: 20.09.2018.

Proizvod je izrađen od najkvalitetnijih sirovina u skladu sa međunarodnim standardima koji se odnose na bezbednost u proizvodnji hrane (ISO 9001:2008 i HACCP)

BAR KOD: 8600102638037

Česta pitanja korisnika

Koliko dugo se mogu upotrebljavati biljne kapi pojedinačno ili u obliku kompleta?

Preporučuje se konzumiranje dve bočice kapi u kontinuitetu, uz primenu pravilnog higijenskog-dijetetskog režima i poštovanje propisane redovne terapije od strane lekara. Posle dve popijene bočice može se napraviti pauza od nedelju dana pa nastaviti sa sledećim. Obično tokom godine korisnici popiju između i do 10 bočica kapi.

Da li se mogu smanjiti ili izbaciti lekovi u toku uzimanja Bio-Teo proizvoda?

Uz upotrebu biljnog kompleta ili kapi nemojte smanjivati ili izbacivati lekove bez prethodne konsultacije sa vašim lekarom i izvršene objektivne zdravstvene kontrole koja se preporučuje posle svaka dva kompleta ili češće.

Ukoliko se piju lekovi kako postupiti?

Između unošenja potrebnih lekova i kapi preporučuje se da se prave pauze 30-60 minuta, a može i nekoliko sati kao i kod pojedinih vrsta hrane.

Da li se i drugi naredni kompleti piju postepeno od 5 do 30 kapi?

Ne. Drugi i naredni biljni kompleti se piju odmah sa po 30 kapi. Ako je nekom odgovaralo da ostane pri prvom kompletu npr. na 15 kapi, sa 15 kapi piće i naredni komplet, ali može da pokuša, ukoliko mu odgovara, i da poveća broj kapi do maksimalnih 30 kapi.

Zašto se preporučje uzimanje više vrsta kapi kao jedan komplet?

Uzimanje biljnih kapi u vidu kompleta se preporučuje jer one međusobno imaju sinergističko-dopunjujuće dejstvo i na taj način najbolje i najbrže deluju na zdravlje kardio-vaskularnog i nervnog sistema, kao i na oporavak čitavog organizma.

Cilj našeg delovanja je maksimalno pomoći, a nikako naškoditi što je ostvarivo pošto su ovo prirodni proizvodi bez kontraindikacija ukoliko se pravilno uzimaju. Da bi čoveku maksimalno pomogli mi vršimo kombinaciju pojedinačnih proizvoda i kompleta kako bi delovali na organizam celovito na fizičkom (hemijskom) planu. Ne treba zaboraviti da je čovek-ćelija, celina:

 1. materijalnog (hemijskog) – pri čemu mi delujemo našim proizvodima,
 2. psihobioenergetskog (gde takođe mi delimično delujemo na bioenegetske procese u ćeliji) i
 3. duševno-duhovno.

Na psihobioenergetsko i duševno – duhovno deluje sam čovek na sebe svojim radom tj. načinom života gde veliku ulogu ima sredina u kojoj živi. Zbog svih tih faktora mi ne možemo nekome obećati ili proreći isceljenje, ali možemo pokušati.

U čoveku-ćeliji se odvijaju vidljivi i nevidljivi procesi u organizmu. Kakve će se promene dešavati u ćeliji i u nama samima zavisi od naše slobodne volje tj. Izbora.

Šta je čovekova bolest?

Teško je i danas dati odgovor na pitanje šta je čovekova bolest.

Mogli bi reći: čovekova bolest je opomena da ima i dušu, ona dođe i opet prođe kao san, kao opomena!

Zato celovite metode i sam čovek načinom ishrane, života i rada najbolje pomažu.

Kontakt