Spomenka se oporavila

Infarkt nekog tkiva izazvan je obično prekidom cirkulacije krvi koja nastaje usled postepenog ili akutnog začepljenja nekog krvnog suda.

Srčanom, plućnom, moždanom ili nekom drugom infarktu najčešće prethode sklerotične promene na krvnim sudovima i nagomolavanje holesterola na unutrašnjim zidovima krvnih sudova. Neretko infarktu prethodi i embolija ili neki drugi uzročnik prekida cirkulacije krvi.

U slučaju gospođe Spomenke L, domaćice iz Draginca kod Loznice, naišli smo na školski primer INFARKTA MOZGA. Kod nje su se prvi simptomi pojavili nekoliko godina ranije u vidu bolova u leđima i čestim glavoboljama čemu ona u početku nije pridavala važnost. Lečila se analgeticima koji su joj smanjivali bolove. Takvo stanje se održavalo sve do proleća prošle godine kada joj se prvi put javila kratkotrajna oduzetost govora. Po prirodi vitalna i energična Spomenka se nije mnogo uzbudila jer je verovala da je to neka prolazna pojava. Međutim, kada se u narednih nekoliko meseci ovo ponovilo, pa zahvatilo i levu ruku otišla je lekaru. Snimanjem krvnih sudova ustanovljeno je da je propusna moć vratnih arterija veoma slaba te joj je prepisana odgovarajuća terapija. Krajem avgusta usledio je veoma jak

napad posle koga je nastupila potpuna ODUZETOST GOVORA I LEVE RUKE. Snimanjem na skeneru ustanovljeno je da je imala INFARKT MOZGA. I za nju, a i za njenu najužu porodicu, nastupili su veoma teški dani jer, pored svega, bolesnica nikako nije mogla da se pomiri sa svojim stanjem. O tim danima priča njena kćerka gospođa Dragica:

“Sve nas je šokirala vest da je skener kod mame otkrio infarkt mozga. Lekari su joj prepisali lekove za cirkulaciju i smanjenje holesterola, koji je bio znatno iznad normale, ali mnoge od ovih lekova smo morali da kupujemo jer su se nalazili izvan onih što se dobijaju na recept. Mama je bila i fizički i psihički u veoma teškom stanju jer nikako nije mogla da se pomiri sa svojom gotovo totalnom pasivnošću. Dodatno su je mučili nesnosni svrab i bolovi u tabanima što joj je ograničavalo i kretanje. Vest, koju sam našla u novinama, da bi našoj majci mogli da pomognu biljni preparati travara Steve Marića, iskreno da kažem, nisam shvatila ozbiljno, ali sam ipak uzela neke njegove biljne preparate. Jedino što smo zapazili mama je posle prvog kompleta bila smirenija i boljeg raspoloženja pa smo sa ovim nastavili. Posle drugog kompleta počeo je da joj se vraća govor ali je i levom rukom počela da se služi. Što ju je posebno veselilo polako su nestajali i oni bolovi i svrab u tabanima. I da ne duljim, mama je od septembra do marta potrošila pet Marićevih kompleta, šesti sada uzima. Govor joj se potpuno normalizovao, rukom radi sve poslove kao nekada a svrab i bolovi u tabanima su potpuno nestali. Marićeve preparate i dalje uzima jer smo svesni da njeni zdravstveni problemi ne mogu tako brzo da se reše. Od svega je najvažnije da je ona sada sasvim dobro, da se vratila u staru formu i da se u kuću naših roditelja vratio mir i uobičajeni način  života” – kaže na kraju gospođa Dragica.

⭐⭐⭐⭐⭐
Spomenke L, domaćica iz Draginca kod Loznice
» Pročitajte sva iskustva «


Biljni komplet Antistres + Corvit + Cirkul
2880 din.
Dodaj u korpu

Za više informacija možete nas kontaktirati pozivom ili klikom na brojeve:
064/33-77-890 ili 013/2615-229