Članci

Crni slez za svaku boljku!

Crni slez (lat. Malva sylvestris).

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, odnosno globalnom izveštaju o tradicionalnoj i komplementarnoj medicini za 2019. godinu, gotovo da nema kutka na Zemlji gde se ne primenjuje neka forma tradicionalne medicine. Značajan deo ovih drevnih veština su svakako biljni prepati, koji se milenijumima koriste za svakojake boljke. Dve najmnogoljudnije države na svetu, Kina i Indija, se i dalje dobrim delom oslanjaju svaka na svoju tradicionalnu medicinu, a manje na tzv. „zapadnu“, odnosno modernu.

Naravno, ni naše podneblje ne zaostaje u ovome, i iskustva naših predaka zadržala su se u narodnoj medicini do današnjih dana. Tako se zna da je crni slez efikasan pri disajnim tegobama, pa čak i kod emfizema pluća.

Ova bolest je uporna, drastično remeti kvalitet života, i prosto se čini da je neizlečiva. Zato je crni slez jedna od četiri biljke koje ulaze u sastav biljnih kapi BIO-TEO br. 43, koje zajedno sa kapima br. 44 čine Bio-Teo komplet br. 6 za pluća i disajne organe.

Stari travari su preporučivali čaj od cveta crnog sleza – tri šolje u toku dana, i obloge od poparenih listova i cvetova ove biljke. Naročito je dobro stavljati ove obloge na grudi noću, i treba da budu što toplije.

Spolja se crni slez upotrebljava i kod rana, čireva, a pomaže i kod oticanja nogu, ili kod upale vena, gde se preporučuju tople kupke. Takođe, umivanje čajem pomaže kod alergijskih osipa na koži lica. Svrab tako ubrzo prestaje.

Čaj od ove biljke efikasan je i blagotvoran kod upala sluznica kod svih unutrašnjih organa. Delotvoran je kod garstritisa, upale želučanog crevnog kanala, čira na želucu, tankim crevima, a na kraju smiruje i upalu sluznice bešike.

Efikasan je kod katara bronhija i kašlja, upale krajnika, a veoma prija i kod izražene promuklosti. Zato je dobar i kod prehlada, dosadnog, suvog kašlja, jer efikasno čisti pluća od sluzi.

Zahvaljujući velikoj količini vitamina C koji sadrži u sebi, crni slez je itekako efikasan pri ublažavanju izuzetnog broja simptoma. Upravo zbog toga nezamenjiv je u BIOTEO Biljnom kompletu br. 6 za pluća i disajne puteve, koji se može piti i preventivno, sastoji se od 2 bočice kapi različite po sastavu.

Aktivne materije iz lekovitog bilja koje ulaze u sastav ovog kompleta dokazano:

  • Pomažu uklanjanju bronhijalnog sekreta
  • Štite sluzokožu respiratornih puteva
  • Doprinose zdravlju gornjih disajnih puteva

Napomena: Mogu ga koristiti i osobe koje piju lekove. Može se koristiti i preventivno (pogotovo kod pušača).

Ukoliko imate alergijski bronhitis ili astmu, tj. sklonosti ka alergijama na prašinu, dim, hranu itd. savetujemo vam da uz Bio-TEO komplet br. 6 za pluća obavezno koristite i Bio-Teo kapi br. 16. Saznajte više klikom OVDE.

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

  • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
  • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
  • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

Poručite putem sajta klikom ovde: https://bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz celog sveta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka. Spisak apoteka saradnika možete videti klikom na sledeći link https://bioteo.com/lokacije/

Poručite putem sajta klikom ovde: https://bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

DETALJNIJE O BILJKAMA U SASTAVU KOMPLETA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *