Bokvica za disanje punim plućima

Bokvica (lat: Plantago lanceolata)

Najnovija istraživanja potvrđuju da ekstrat bokvice deluje kod plućnih infekcija, za šta se u narodu znalo još od davnina. Ova biljka se upotrebljava u narodnoj medicini u svim krajevima sveta. Koren je koristan kod groznice i plućnih infekcija, a stavlja se i na rane, ubode i ogrebotine. Bokvica je i jestiva, njeni listovi sadrže kalcijum i mnoge minerale, a u 100 grama ove biljke ima beta karotena kao i u jednoj šargrepi.

Njena rasprostranjenost po celom svetu posledica je toga što su je kolonisti iz Evrope nosili svuda sa sobom, jer je od davnina bokvica upotrebljavana u lečenju svih problema na koži, od uboja i ujeda insekata, rana, osipa, lišajeva, ali i prehlada i teških disajnih tegoba.

Takođe, istraživanja su potvrdila da bokvica ima antibakterijsko dejstvo, i da uspešno deluje kod plućnih infekcija. Upotrebljava se kod katara gornih disajnih puteva, pa bi pušači, bez obzira na zdravstveno stanje, trebalo da u toku godine piju čaj od ove lekovite trave barem tri-četiri puta po dve nedelje. Zbog sluzi koju u velikoj meri bokvica ispušta tokom kuvanja, ona ima snažno anti inflamatorno dejstvo. Dobro je ispirati grlo čajem, jer smiruje sluznice usne duplje i ždrela. Izvanredna je protiv bronhitisa i kašlja, olakšava stanje kod tegoba izazvanih astmom i različitim alergijskim reakcijama koje su uzrok otežanom disanju.

Isto tako, ova biljka pomaže kod nervoznih creva, i smiruje stomak. U srednjevekovnim spisima zabeleženo je korišćena za više od 20 različitih oboljenja.

Marija Treben, čuvena austrijska travarka je dokazala da suva bokvica uzanog lista, izmrvljena može da izleči svaku ranu, pa makar bila strara i više godina. Takođe je tvrdila da, ako se sveži listovi bokvice malo „posole“ i stave na grlo kao obloga, gušavost nestaje. Govorila je da je ova biljka dobra za jetru, bubrege i bešiku.

Zbog svega ovoga, ali naročito zbog svoje efikasnosti kod plućnih tegoba, bokvica ulazi u sastav Bio-Teo kompleta br. 6 za pluća i disajne organe, o čijoj efikasnost možete da čitate dalje.

– Šest godina patim od lakšeg oblika astme. Bronhitis i prehlade su mi nataložili sekret u plućima, koji nikako nisam mogla da iskašljem. Prosto se sve zalepilo za pluća, i svakako mi je uticalo na kvalitet života. Moram da priznam da sam i sama doprinela tome, jer sam dugogodišnji pušač – kaže Danka Prokić – Vlahović (59), profesor matematike iz Sopota.

– Ne treba ni da opisujem koliko sam teško disala, loše spavala. Išla sam na kontole, ali sam rešila da potražim pomoć biljaka, o kojima dosta znam. U bašti naše vikendice raste lovor, origano… Kada sam na telefonu videla reklamu za BIO-TEO komplet br. 6 za pluća i disajne puteve, potražila sam njihov sajt i uverila se da je to moj spas.

– Popila sam tri puta po dva kompleta sa pauzama, i mogu reći da lakše iskašljavam sekret koji godinama nisam mogla da izbacim. Bolje se osećam, dišem kao čovek, punim plućima, a i bolje spavam. Testovi kod lekara takođe su pokazali da su mi pluća bolje, a verujem da bi rezultati sigurno bili još bolji da sam se potpuno odrekla pušenja. Smanjila sam cigarete, ali svesna sad da dok ne prekinem potpuno, oporavak će biti usporen.

Kako tvrdi naša sagovornica, otarasila se velikog psihološkog tereta kada je napustila profesorski posao, jer se, kaže, svaki dan vraćala sa posla „kao samlevena“.

Laknulo mi je u svakom pogledu. BIO-TEO mi je pomogao, a i novi posao koji radim bez opterećenja i pritisaka – zadovoljno na kraju razgovora kaže Danka Prokić – Vlahović.

Naš sledeći sagovornik takođe je imao veoma pozitivno iskustvo sa proizvodima BIO-TEO Centra. Zapravo, toliko je bio zadovoljan njima, da ih je svakome preporučio.

– Imao sam fibrozu pluća, pa sam, na preporuku prijatelja, pored lekova počeo da koristim i komplet br. 6 za pluća i disajne puteve BIO-TEO Centra. Stanje mi se dosta poboljšalo, a moja supruga, koja radi u zdravstvu, svima je pričala o mom iskustvu, pa su mnogi počeli da piju BIO-TEO kapi, i koliko čujem, svi ih hvale – kaže Dragan (69), penzioner iz Negotina.

– Popio sam do sada četiri Bio-Teo kompleta kapi br. 6, i naravno, čuvao sam se prehlade, što je preduslov za zdrava pluća. Ne pušim, i to je olakšalo moju terapiju biljnim kapima, i drago mi je da su one, na našu preporuku, pomogle mnogim našim prijateljima.

– Ja sam sada mnogo društveniji, izlazim sa prijateljima, raspoloženiji sam sa više snage, niti se budim noću, mirno spavam do jutra – uz osmeh kaže gospodin Dragan.

Biljni komplet br. 6 za pluća i disajne puteve, koji se može piti i preventivno, sastoji se od 2 bočice kapi različite po sastavu, i on:

 • Čisti pluća i bronhije od nakupljenog sekreta
 • Olakšava iskašljavanje i izbacivanje šlajm
 • Rastvara i smekšava sluz
 • Pomaže kod angine, bronhitisa i traheitisa
 • Smiruje suvi, nadražajni i pušački kašalj
 • Olakšava kašalj, pomaže kod astme i upale pluća
 • Olakšava tegobe HOBP (hroničnog oboljenja pluća)
 • Pomaže kod nadutosti pluća (emfizem) i kod katara pluća
 • Smanjuje promuklost, upale ždrela i laringitisa

Napomena: Mogu ga koristiti i osobe koje piju lekove. Može se koristiti i preventivno (pogotovo kod pušača).

Ukoliko imate alergijski bronhitis ili astmu, tj. sklonosti ka alergijama na prašinu, dim, hranu itd. savetujemo vam da uz Bio-TEO komplet br. 6 za pluća obavezno koristite i Bio-Teo kapi br. 16. Saznajte više klikom OVDE.

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

 • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
 • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
 • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

Poručite putem sajta klikom ovde: https://www.bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz celog sveta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka. Spisak apoteka saradnika možete videti klikom na sledeći link ili na sliku ispod https://www.bioteo.com/lokacije/

Poručite putem sajta klikom ovde: https://www.bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

ISKUSTVA KORISNIKA

DETALJNIJE O BILJKAMA U SASTAVU KOMPLETA

INFORMACIJE I PORUČIVANJE (rok isporuke 1-3 radna dana):

 • Srbija: +381 62 336-336, proizvodi maloprodaja Beograd, Prizrenska 9, Zeleni venac
 • BiH: +387 65 945-825, maloprodaja Derventa, Kralja Petra I bb
 • Crna Gora: +382 69 244-404, proizvodi dostupni u svim BENU apotekama širom Crne Gore, a naša maloprodaja je u Rožajama na adresi 30. Septembar bb

Poručite putem sajta klikom ovde: https://www.bioteo.com/proizvod/biljni-komplet-za-pluca/

Bio-Teo proizvode možete poručiti putem telefona, sajta ili Facebook chat-a na kućnu adresu iz celog sveta, a takođe nas možete pronaći u velikom broju apoteka. Spisak apoteka saradnika možete videti klikom na sledeći link ili na sliku ispod https://www.bioteo.com/lokacije/

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.