Vršački čaj (Panonski timijan) – 50g

Sniženje
 

350RSD

Bio-Teo u svojoj ponudi ima i Vršački čaj koji je rezultat višegodišnjeg sna i fascinacije vršačkim panonskim timijanom profesora Zorana Maksimovića sa Farmaceutskog fakulteta. Priča o Vršačkom čaju započela je još osamdesetih godina 20. veka, kada je profesor Maksimović bio srednjoškolac:

Vršački čaj (Thymi pannonici herba) je proizvod prijatnog mirisa koji podseća na miris limuna i blagog, specifičnog ukusa. Može se koristiti svakodnevno, za uživanje i opuštanje. Nalazi primenu u blažavanju tegoba koje prate gastritis, nekomplikovane infekcije urinarnih puteva i infekcije gornjih disajnih puteva.

Vršački čaj je nenadmašan tradicionalni biljni lek kod:

  • infekcija urinarnog trakta izazvanih Eserihijom koli i kandidom
  • infekcija želudačne sluzokože helikobakterijom
  • infekcija gornjih disajnih puteva

Zbog svog dejstva, ovaj čaj se pokazao kao odličan dodatak terapiji, tj. biljni lek uz Bio-Teo biljni komplet br. 3 za stomak i Bio-Teo biljni komplet br. 6 za pluća i disajne puteve. Idealno da se baš ove kapi ukapavaju i koriste sa ovim čajem.

Proizvođač: BIOTECH SOLUTIONS

 

350RSD

Vršački čaj (Panonski timijan) – 50g

350 RSD

Pozovite nas na: 062/336-336

Kategorija:
 

Opis

Panonski timijan sa Vršačkih planina jedini u Srbiji ima citral u sastavu etarskog ulja, što čaju od ove biljke daje prijatan miris na limun. Istraživanje je pokazalo da se ova vrsta može uspešno gajiti i dati nov proizvod – Vršački čaj.

Vršački čaj je po sastavu 100% herba panonskog timjana (lat. Thymi pannonici herba) Reč je o čaju prijatnog mirisa na limun, koji se dobija od nadzemnih delova ove oplemenjene sorte panonskog timijana. Prema rezultatima ispitivanja, trebalo bi da ima pozitivno dejstvo na oboljenja želuca i digestivnog trakta. Moglo bi da se očekuje povoljno delovanje na gastritis ili već formirani ulkus želuca.

KOME JE NAMENJEN OVAJ ČAJ?

Vršački čaj je namenjen adolescentima iznad 14 godina starosti, odraslima i starijim osobama. Može se koristiti svakodnevno, za uživanje i opuštanje. Nalazi primenu u ublažavanju tegoba koje prate dispepsiju (nadimanje, osećaj pečenja u želucu), ili oboljenja gornjih disajnih puteva (prehlada). U preliminarnim in vitro istraživanjima, pokazan je i značajan efekat etarskog ulja i ekstrakta ove biljne vrste na Escherichia coli i Candida albicans, zbog čega se Vršački čaj uspešno koristi za ublažavanje simptoma nekomplikovanih infekcije urinarnog trakta kod žena.

KAKO SE PRIPREMA?

Supenu kašiku čaja preliti sa 200 ml vrele vode, poklopiti i nakon 10 minuta procediti. Piti 3 puta dnevno sveže pripremljeno.

KOLIKO DUGO TRAJE ČAJ?

Ako se čaj pije 3 puta dnevno, onda traje oko 7 dana. Uz jedan Bio-Teo komplet možete popiti i 3, 4 kutije čaja.